26 / 04 / 2024

Ataşehir İstanbul Finans Merkezi'nin hafriyatı tamamlandı!

Ataşehir İstanbul Finans Merkezi'nin hafriyatı tamamlandı!

Ataşehir'de 300 dönüm arazi üzerine inşa edilecek İstanbul Uluslararası Finans Merkezi inşaatının 27 ay süren hafriyat çalışmaları bitti..



İstanbul'un Anadolu yakasında inşa edilecek ve tamamlandığında Türkiye'yi dünyanın en büyük finans merkezleri arasına sokacak. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'nde önemli bir aşamaya gelindi. Ataşehir'de 300 dönüm arazi üzerine inşa edilecek projenin 27 ay süren hafriyat çalışmaları sona erdi. İFM'de koordinasyonu sağlayan kurumlardan Emlak Konut GYO'nun proje Mühendisi Ufuk Yalçınkaya, “Şu an için mevcut Kadıköy-Kartal ve yapılması planlanan Üsküdar-Ümraniye metro hatlarına dikey bağlantısını sağlayacak metro istasyonunun kazı çalışmalarına devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Proje kapsamında dışarıya hafriyat taşıyan kamyonların çıkıştan önce yıkandığını hatırlatan Yalçınkaya, yaklaşık 800 bin kamyon yıkama işlemi yapıldığını kaydetti. Tamamlandığında İstanbul'u ve Türkiye'yi dünyanın en büyük 25 finans kompleksi arasına yükseltmesi planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi, resmi kurumlardan gelecek onayı bekliyor. Onayın ardından kulelerin betonarme imalatlarına başlanacak. Toplam 3.2 milyon metrekare inşaat alanından oluşan İstanbul Finans Merkezi Projesi'nde 600 ana başlıkta 3 bin kalemden fazla malzeme kullanılacak. Projenin mimarisi hem yerel Türk kültüründen hem de çağdaş enternasyonel iş dünyasının gerektirdiği global perspektiften esinlendi. Bölgedeki binalar, taban podyumu ve bu podyumun üzerine oturtulmuş kulelerden oluşturacak.


MAKİNE PARKI 215 MİLYON TL DEĞERİNDE


İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için çalışan kamyon, tır, kule vinç, kırıcı, kepçe, silindir, kompresör, dozer, su ve yakıt tankeri, fore kazık makinesi, delici gibi makinelerin toplam değerinin 215 milyon lira olduğu öğrenildi. İşlerin yoğunlaşacağı dönemde bu miktarın 4-5 kat artması bekleniyor.


Türkiye


Geri Dön