19 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi projesi Ataşehir'de son durum!

İstanbul Finans Merkezi projesi Ataşehir'de son durum!

İstanbul Finans Merkezi ne zaman bitiyor? Ataşehir İstanbul Finans Merkezi hangi aşamada? Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nde hangi şirketin ne kadar yeri var? İstanbul Finans Merkezi Projesi Ataşehir ne zaman açılacak? İşte cevaplar...




İstanbul Finans Merkezi projesi Ataşehir de son durum!


İstanbul Finans Merkezi’nin ihalesi 02 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşti. Ali Ağaoğlu’na ait Ağaoğlu Grup bünyesindeki Akdeniz İnşaat – İFM İstanbul Finans Merkezi İnşaat iş ortaklığı ihaleyi kazanan taraf oldu ve Uluslararası İstanbul Finans Merkezi Ataşehir projesi için 28 Kasım 2012’de düğmeye basıldı. 


Toplam 115 bin 497,01 metrekare arsa alanı ve 160 bin 148,1 metrekare emsal alanına sahip Ataşehir Finans Merkezi projesinde 1500 konut ve 200 ticari ünite yer alacak. İstanbul Finans Merkezi projesinde hafriyat, ruhsat ve proje çalışmaları devam ediyor. 


İstanbul Finans Merkezi projesini ihaleye çıkaran Emlak Konut GYO, Emlakkulisi.com okurlarına özel açıklama ile projenin Şubat 2014 itibariyle son durumunu paylaştı…



İstanbul Finans Merkezi projesi Ataşehir de son durum!



İstanbul Finans Merkezi ihalesi!


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş. tarafından 18 Ekim 2012 tarihinde açılan “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesi kapsamında 21 Kasım 2012 tarihinde yüklenici firma Akdeniz İnşaat Ve Eğitim Hizmetleri A.Ş ile Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) olarak öngördüğü 1.460.000.000,00 TL + KDV  (Bir milyar dört yüz altmış milyon Türk Lirası) üzerinden sözleşme imzalandı ve yükleniciye 28 Aralık 2012 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlandı.


Emlak Konut GYO’nun 28 Şubat 2013  tarihinde Borsa İstanbul Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan duyuruda şöyle denildi; 


“Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. taahhüdü altında olan Şirketimiz projelerinden "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi " ne İFM İstanbul Finans Merkezi İnş. Taah. A.Ş. ortak olmuştur. Söz konusu iş bundan böyle " İFM İstanbul Finans Merkezi İnş. Taah. A.Ş. ~ Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. İş Ortaklığı " tarafından yürütülmektedir.”


İstanbul Finans Merkezi projesi Ataşehir de son durum!


İstanbul Finans Merkezi Ataşehir’de son durum!


Emlak Konut GYO’dan Emlakkulisi.com’a yapılan açıklamaya göre; İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında genel hafriyat ve iksa sistemi inşaatı işlerine devam edilmektedir.


7 milyon 856 bin 741 metreküp keşif miktarı olan kazı imalatının 23 Şubat 2014 tarihi itibariyle yüzde 73,83 ’lük kısmı (5 milyon 800 bin 400 metreküp) gerçekleştirilmiştir.


İksa sistemi kapsamında tamamlanan imalat, ilgili faaliyetin yüzde 81,02’lik  kısmına karşılık gelmektedir.



İstanbul Finans Merkezi projesi Ataşehir de son durum!




Ataşehir İstanbul Finans Merkezi açılış, hizmete giriş tarihi!


Emlak Konut GYO, İstanbul Finans Merkezi’nin ne zaman tamamlanarak hizmete gireceğine dair merakları ise şu cümle ile gideriyor; 


“İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır”…


Uluslararası İstanbul Finans Merkezi projesinin künyesi! 


İstanbul Finans Merkezi projesi Ataşehir de son durum!



İstanbul Finans Merkezi projesi Ataşehir de son durum!



Geri Dön