29 / 03 / 2024

Ataşehir Finans Merkezi dev şirketleri bölgeye çekiyor!

Ataşehir Finans Merkezi dev şirketleri bölgeye çekiyor!

2014 yılında temeli atılacak olan İstanbul Finans Merkezi projesi, Ataşehir'e hareketlilik getirdi. Dev şirketler merkezlerini bir bir bölgeye taşıyor, binlerce çalışan ise taşınacağı günü bekliyor...




İstanbul'un her geçen gün yıldızı daha da parlayan bölgesinde son zamanlarda çok ciddi hareketlilik var. Dev şirketler merkezlerini bir bir bölgeye taşıyor, binlerce çalışan ise taşınacağı günü bekliyor... 

2012 yılında ilk kazma vuruldu ve yaklaşık ı yıldır süren kazım işlemlerinde nihayet sona doğru gelindi. 

Ataşehir Finans Merkezi dev şirketleri bölgeye çekiyor!

2.5 milyon metre kare alan üzerine yapılması planlanan dev merkez BDDK ve Merkez Bankası gibi ekonominin kalbi durumundaki kamu kurumlarının yanı sıra daha temeli atılmadan mıknatıs gibi birçok büyük şirketi de çevresine çekmeye başladı. Uyanıklık yapıp önceden bölgede yerini kapan şirketlerin dışında onlarca şirket ise bölgeye gelmek için uygun arsa ve bina arayışını halen sürdürüyor. 


En geç 2017 yılında tamamlanıp teslim edilmesi beklenen merkez, ortalama 50 bine yakın kişiye de doğrudan ve dolaylı olarak istihdam sağlayacak... 



2014'TE TEMELİ ATILACAK 


Ataşehir'de yapımı devam eden ve New York, Londra ve Dubai'deki finans merkezlerinden daha büyük bir alanı kapsayacak olan İstanbul Finans Merkezi'nin kazım işlemlerinde sona doğru geliniyor. 

Ağaoğlu İnşaat tarafından yapımı üstlenen dev merkezde 1 yıla yakındır süren kazı işlemlerinde yüzde 8o'lik bir kısım tamamlanırken, 2014'ün ilk aylarında temel atma işlemleri başlayacak ve merkez 2017 yılına kadar tamamlanmış olacak. 



24 SAAT YAŞAYAN MERKEZ OLACAK 


Eğlence alanları, cafe ve restaurantlar ile 24 saat yaşayan bir merkez hedefi doğrultusunda tasarlanan ve mimarisinde Kapalıçarşı ile Topkapı Sarayı'ndan da esinlenilen projede, 560 bin metrekare alanda ofisler, 90 bin metrekare alanda alışveriş merkezi, 70 bin metrekare alanda konaklama ihtiyacı için otel, 60 bin metrekare alanda rezidans tipi konutlar yer alacak. Ayrıca dev projede 2 bin kişilik bir de konferans merkezi olacak. 



4 ANA BÖLGEDEN OLUŞACAK 


İFM 4 ana bölgeden oluşacak. 1. Bölge'de özel kurumlar ve denetim kuruluşlarına ait binalar bulunacak. Projenin kalbi olarak işlemesi planlanan 2. Bölge'de ise banka ve finans merkezlerine ait binaların yer alacak. Kongre ve kültür merkezi ile oteller ve konutlardan oluşan kısım ise 3. Bölge'ye konumlandırılacak. 



Ekonomi Gazetesi


Geri Dön