25 / 04 / 2024

finansal sertifika

finansal sertifika

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir?‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Gayrimenkul sektörüne et

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

Kira sertifikası, Sukuk nedir?

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir?‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Gayrimenkul sektörüne et

Saf GYO 2014 yılının finansal tablolarını yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 31 Aralık 2014 tarihli konsolide bilançosu ile aynı tarihte sona eren hesap dönemine ait konsolide finansal tabloların denetim sonucunu KAP'a bildirdi.

Aktay Turizm'in 2014'e ait finansal tablosu yayınlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın yüzde 100 oranında iştirak ettiği Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri 'nin 2014 'e ait finansal tabloları yayınlandı.

Yeni Gimat GYO 2014 yılının finansal tablolarını yayınladı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla hazırlanan finansal tablolar ve dipnotları ile bağımsız denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Enka İnşaat 2014 finansal tablosu yayınlandı!

Enka İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi 31 Aralık 2014 finansal tablosu yayınlandı. Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Enka İnşaat, 2014 yılına ait faaliyet raporunu şöyle:

Akfen GYO 2014 finansal raporunu yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2014 finansal durum tablosunu yayınladı. İşte şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen 2014 yılına ait faaliyet raporu şu şekilde;

Pera GYO finansal raporunu açıkladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılına ait finansal tablolar ve bağımsız denetçi raporunu yayınladı. İşte Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen faaliyet raporu şu şekilde:

Sinpaş GYO 2014 yılının finansal tablolarını yayınladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 tarihi itibariyle ve aynı tarihte sona eren yıla ait finansal tablolar ve dipnotları ile bağımsız denetim raporunu yayınladı.

Kuyumcukent GYO 2014 finansal tablosunu yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., tarafından bugün Kamu Aydınlatm Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. 2014 finansal tablosunu değerleme raporunu yayınladı.

Körfez GYO 2014 yılı finansal tablolarını yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle finansal tablolar ve bağımsız denetçi raporunu Kamu Adınlatma Platformu ' nda yayınladı.

Yeşil GYO 2014'e ait finansal tablolarını yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2014 ile 31 aralık 2014 tarihleri hesap dönemine ait olan finansal tablolar ve bağımsız denetim raporunu yayınladı.

İntema İnşaat 2014'ün finansal tablosunu yayınladı!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama Anonim Şirketi, 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle hazırlanan finansal tablolar ve bağımsız denetçi raporunu yayınladı.

Akmerkez GYO 2014 finansal tablosunu yayınladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetçi raporunu yayınladı.

finansal sertifika Haberi

finansal sertifika

Bilindiği üzere İslamiyette faiz yasaktır. Gelişen ekonomilerle birlikte İslami şartlara özen gösteren tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar da gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Kısacası yasak olan faizli kazanca alternatif faizsiz kazanç. En basit şekliyle sukuk bir varlığa sahip olmayı veya ondan yararlanma hakkını göstermektedir. Sukukta yer alan hak-iddia sadece nakit akışı hakkı değil aynı zamanda mülkiyet hakkıdır. Bu, sukuku geleneksel bonolardan farklılaştırmaktadır. Geleneksel bonolar faiz taşıyan menkul kıymetlerden oluşurken, sukuklar temel olarak varlık sepetinde sahiplik hakkından oluşan yatırım sertifikalarıdır.

Sukuk ihracının amacı, toplanan fonlar ile...