23 / 04 / 2024

Fransız EDF şirketi

Fransız EDF şirketi

İngiltere, Japonya’da yaşanan Fukuşima Nükleer Santral kazasından bu yana Avrupa’da ilk nükleer santral inşaatı için Fransız EDF şirketi ile 16 milyar sterlin (25,9 milyar dolar) tutarında anlaşma imzaladı...

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Fransız devi Türkiye'den ayrılacak mı? Kararını duyurdu

Fransız Schneider Electric Türkiye'deki yatırımlarına devam edecek mi? Merakla beklenen karar açıklandı. İşte tüm detaylar...

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili analizlerini ve Türkiye genelindeki deprem tahminlerini açıkladı. Peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkon son zamanlarda popüler olmaya başladı. Peki Fransız balkon nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar!

Dev firmadan 90 milyon euroluk hamle! Çare olacaklar

BioNTech ile birlikte korona aşısına umut olan ABD'li şirket Pfizer, Fransız şirketi Valneva'ya 90,5 milyon euro yatırım yaparak yüzde 8.1 hissesini satın alacak. Böylece Lyme hastalığına çare aranacak.

Zürafa Sokak dünya markası olacak! Yıkımlar haftaya başlıyor!

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokakları dönüşüm projesi için Saint Benoit Fransız Lisesi'nde toplantı yapıldı ve haftaya ilk yıkıma başlanacağını belirlendi. 

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

Martı GYO 2021 yılı için Güreli Bağımsız Denetim Şirketi ile anlaştı!

Martı GYO'nun 1 Nisan 2020 ile 31 Mart 2021 dönemi bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilen Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş. İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü'nce tescil edildi. 

Ata GYO, 2021 yılı için KPMG Bağımsız Denetim Şirketi ile anlaştı!

Ata GYO, 2021 yılı içerisinde düzenlenecek finansal tabloların denetimi için "KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş" ile bağımsız denetim sözleşmesi imzalanmasına karar verdi. 

Edip Gayrimenkul'ün 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi tescillendi!

Edip Gayrimenkul'ün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş. tescil edildi. 

Edip Gayrimenkul 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

Edip Gayrimenkul'ün 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında 2021 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş., tescil edildi. 

İhlas Gayrimenkul 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

İhlas Gayrimenkul'ün 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için İrfan Bağımsız Denetim Şirketi'nin seçilmesine karar verildi. 

Fransız EDF şirketi Haberi

Fransız EDF şirketi

İngiltere, Japonya’da yaşanan Fukuşima Nükleer Santral kazasından bu yana Avrupa’da ilk nükleer santral inşaatı için Fransız EDF şirketi ile 16 milyar sterlin (25,9 milyar dolar) tutarında anlaşma imzaladı. 


Dün imzalanan anlaşma ile Fransa’nın kamu enerji kuruluşu EDF, bir Çinli grup ile birlikte bir konsorsiyumun başkanlığını yapacak. Proje, Avrupa Basınçlı Su Reaktörü (EPR) adı verilen tesislerden iki adet kurulmasını kapsıyor. Reaktörler İngiltere’nin güneybatısındaki Somerset bölgesindeki Hinkley Point C nükleer tesisinde kurulacak. EPR reaktörlerini inşa eden Fransız Areva, Türkiye’nin Sinop’ta inşa edilecek ikinci nükleer reaktörünü de Japon Mitsubishi Heavy Industries ile birlikte inşa edecek. Anlaşma uyarınca, EDF’nin başka projelerde de ortağı olan China General Nuclear Power Group (CGN) muhtemelen China National Nuclear Corporation (CNNC) ile birlikte konsorsiyumda yüzde 30 ile 40 arasında...