26 / 04 / 2024

full scale

full scale

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dr. Robert Murjahn Enstitüsü Bilimsel Araştırma Merkezi işbirliği ile dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangın performansını ölçen "Full Scale" yangın testleri Türkiye'de ilk kez yapıldı.

Seat Ibiza fiyat listesi Nisan 2024! Sıfır otomobil alacaklar şimdi bakın! 

Seat Ibiza, daha keskin hatları ve tüm şehri sonsuza dek aydınlatabilecek Full LED mercekli farlarıyla göz dolduruyor. Peki Seat Ibiza fiyatları ne kadar? İşte Seat Ibiza fiyat listesi...

Bu cuma BİM'de mutfak araç gereçleri, 3D yazıcı ve SENNA 43 Inç Frameless Full HD Google TV satışa sunulacak!

BİM 12 Nisan 2024 aktüel kataloğu internet sitesinde paylaştı. BİM'de birçok ürün indirimli fiyatlarla raflardaki yerini alıyor. Yarın BİM'de çeyiz düzenler için porselen yemek takımı, şarjlı süpürge, mutfak araç gereçleri satışa sunuluyor.

Yeni Renault Duster e-Tech Full Hybrid ön lansmanda! İşte Yeni Renault Duster 2024!

Yeni Renault Duster E-Tech full hybrid için ön lansman süreci başladı. Yeni Renault Duster 2024, iddialı SUV tasarımı ve geliştirilmiş off-road becerileriyle dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar...

Yapay zeka destekli Onvo OV43250 43 inç 109 Ekran Full HD Android Smart LED TV satışa çıktı!

Son dönemlerde elektronik cihazlarda adını sıkça duyuran Onvo, TV konusunda dev bir adım attı. OV43250 43 inç 109 Ekran Full HD Android Smart LED TV’yi üreten Onvo, bu ürünü oldukça uygun fiyatla satışa çıkardı.

Hepsi Burada'da Huawei Nova 9 SE uygun fiyata

Nova 9 SE, Full HD+ OLED ekranıyla dikkat çeker. Bu ekran, canlı renkler, iyi bir kontrast oranı ve keskin ayrıntılar sunar. Film izlemek, oyun oynamak veya internete göz atmak için ideal bir ekran deneyimi sağlar. Peki 19 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Beko'nun Robot Süpürge kampanyası gündeme bomba gibi düştü! Evlenenler evini yenileyenler bu habere hemen bakın! 

Beko, tertiplediği harika kampanya ile müşterileri yine cezbetmeyi başardı. Kampanya kapsamınca, 4’lü Çeyiz Seti alışverişine özel, 6.999 TL değerinde Robo-X™ Robot Süpürge veya 43” Full HD TV hediye. 16-30 Nisan 2023 tarihleri arasında geçerli olan kampanyayı kaçırmayın.

Çeyiz düzeceklere efsane kampanya! 6.999 TL değerindeki 43 Full HD TV Beko'dan size hediye! 5 Mart 2023 fiyat listesi

Beko'dan 4’lü Çeyiz Seti alışverişine özel, 6.999 TL değerinde Robo-X™ Robot Süpürge veya 43” Full HD TV hediye kampanyası sizlerle buluşuyor.

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.

Arçelik 274532 EI No Frost Kombi Buzdolabı kaç lira? 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Arçelik 274532 EI no frost buzdolabı, sahip olduğu vitamin zone, full fresh+ teknolojileriyle fark yaratıyor. Peki leke tutmayan inoks rengiyle şık, altta yer alan dondurucusuyla kullanımı kolay 274532 EI, kaç litre, en ucuz nereden alınır, fiyatı ne kadar? İşte detaylar..

A101’de Samsung Smart TV fırsatı! Tam 1.500 lira indirimle satılacak! 16 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Piyasada 8.400 lirayı bulan fiyatlarla satılan Samsung Full HD Smart TV, oturma odaları için ideal boyutta 40 inçlik ekranı ve Full HD görüntü kalitesiyle keyifli bir izleme deneyimi sunuyor. A101 Aldın Aldın Kampanyası kapsamanda Samsung TV’nin satışına 15 Şubat’tan itibaren başlanıyor.

Arçelik 583630 EI no frost buzdolabı kaç lira? 11 Şubat 2023 fiyat listesi...

Arçelik 583630 EI no frost buzdolabı, sahip olduğu vitamin zone, full fresh+, multi mode, aero fresh teknolojileriyle öne çıkıyor. Peki, leke tutmayan inoks rengiyle mutfaklara şıklık katan 583630 EI kaç litre, en uygun nereden alınır, fiyatı ne kadar? İşte detaylar... 

Beko'dan Büyük Çeyiz Kampanyası! 2 Şubat 2023 Fiyat Listesi... 

Beko'dan şubat fırsatı geldi. 4’lü çeyiz seti alışverişine özel, 6.999 TL değerinde Robo-X Robot Süpürge veya 43 inç Full HD TV hediye… Peki, Beko'nun kampanyası hangi ürünleri kapsıyor? İşte cevabı...

Oppo A74 akıllı telefon indirime girdi mi? Özellikleri neler? 31 Ocak 2023 Fiyat Listesi  

Full HD netlikte görüntü sağlayan ekranı ve üçlü kamera sistemiyle öne çıkan Oppo A74, benzerlerine göre uygun fiyatıyla da tercih edilen modeller  arasında.  Peki Oppo A74 indirime girdi mi? Başka hangi özellikleri var?  Fiyatı kaç lira?

full scale Haberi

full scale
Geçtiğimiz günlerde yalıtım alanında Türkiye'de bir ilke daha imza atıldı. Kayseri'de gerçek bina ölçekli bilimsel metodlar ile gerçekleştirilen testler, doğru malzelemeleri ve uygulama tekniklerini bilimsel yolla tespit etmenin yanı sıra bakanlığın yangınla ilgili yönetmelik çalışmalarına bilimsel veriler sunması açısısından da ayrı bir önem taşıyor. 



Yayılma yok!


Son yıllarda peş peşe meydana gelen yangınlar, binalarda kullanılan yapı malzemelerinin yangına karşı dayanımını da sorgulatır hale getirmişti. 

Testlere katılan Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, "Bakanlık ve özel sektör işbirliği ile gerçekleşen bu bilimsel testler sonucunda elde ettiğimiz veriler, düzenleyeceğimi kanun, yönetmelik ve mevzuatlarda ışık tutacak" diye konuştu. 

Merdin, taş yünü, EPS gibi yalıtım malzelemeleri kullanılan ve farklı kombinasyonlarda, gerçek bina ölçeğinde uygulanmış dış cephe sistemlerinin (mantolama), yüzey yangın yürümesi gerçekleştirmediğini, yangının yayılmasına katkı vermediğini gözlemlemiş...