19 / 04 / 2024

galata köprüsüne iskele mi yapılacak

galata köprüsüne iskele mi yapılacak

Tartışmalı proje nedeniyle Kabataş İskelesi kapatılınca yolcular açıkta kaldı. İstanbul Şehir Hatları da Galata Köprüsü’nün ayağına iskele istedi.

Galata Köprüsü’ndeki çalışmalar planlanandan önce bitirildi

İBB’nin Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü’nde yaptığı “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” planlanan tarihten önce bitirilerek yol trafiğe açıldı.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne gizlenen semboller ne anlama geliyor?

Türkiye ve dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı törenle 18 Mart 2022 Cuma günü resmen faaliyete girdi. Köprüde bulunan gizli sembollerin ne anlma geldiği merak konusu oldu. İşte detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne büyük ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü, Dubai'de International Road Federation tarafından düzenlenen ödül töreninde  'Proje Finansmanı' kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

Asya ile Avrupa'yı birleştirecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Peki Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilenler...

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne 11 global finans ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, finansman yapısı ile de dünyada beğeni topladı. Proje dünyanın saygın kurumlarından 11 global finans ödülüne sahip oldu.

Galata Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Yeni Galata Köprüsü'nde bakım çalışmaları başladı. Çalışmalar 02.30-03.30 saatleri arasında gerçekleşti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne Bosch Rexroth imzası!

Türkiye’nin son dönemdeki gurur projelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde kullanılan boyuna mukavemet elemanlarının hassas büküm işi, Bosch Rexroth Ana Bayisi Rota Teknik tarafından yapıldı.

Çanakkale Köprüsü'ne Kore Exim dopingi!

Kore Eximbank, Çanakkale Köprüsü’nün finansmanına talip oldu. Kore Eximbank (Kexim) Türkiye Baş Temsilcisi Ahn Sang–Seon, Çanakkale Köprüsü projesinin finansmanı için desteklerini sürdürdüklerini açıkladı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne dev platform inşa ediliyor!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılacak törenler için üzerinde led ekran ve ses sistemlerinin bulunduğu büyük bir konuşma platformu inşa ediliyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden hızlı tren geçecek!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne uzanan yeni bağlantı yolu hizmete girdi. Başbakan Binali Yıldırım, açılıştaki konuşmasında, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinden ayrıca demiryolu da geçecek, hızlı tren de geçecek'' dedi.

galata köprüsüne iskele mi yapılacak Haberi

galata köprüsüne iskele mi yapılacak


Mimarların eleştirdiği, aktivistlerin protesto ettiği Kabataş İskelesi’nde yapılmak istenen Martı Projesi tarihi Galata Köprüsü’nü olumsuz etkileyecek. İstanbul Şehir Hatları, Martı Projesi kapsamında Kabataş İskelesi’nin kapanmasından ötürü Karaköy Motor İskelesi ile Galata Köprüsü arasında kalan rıhtımın tahsisini istedi. CHP’li Meclis üyeleri, “Burası tarihi bir bölge. Hem yoğun olan gemi trafiği artacak hem de tarihi Galata Köprüsü’nün ayakları aşınacak. Burada oluşacak her türlü kazadan siz sorumlusunuz. Bu teklifi reddedelim” diyerek itiraz etti. Teklif itirazlara karşın kabul edildi.


İBB Meclis gündemine önceki gün İstanbul Şehir Hatları’nın Karaköy Motor İskelesi ile Galata Köprüsü arasında kalan rıhtım ve alanının tahsis talebi geldi. Teklifte mimarların birçok nedenle eleştirdiği Kabataş İskelesi’nde yapılmak istenen tartışmalı Martı Projesi kapsamında bulunan iskelelere bağlama, yolcu indirme ve bindirme yapılamayacağı belirtilerek söz...