26 / 04 / 2024

Gayrimenkul borsası kuruldu mu

Gayrimenkul borsası kuruldu mu

Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda GABORAS'ın geldiği nokta ve izlenecek stratejilere ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Gayrimenkul borsası trilyonlarca liralık ekonomik hacim oluşturacak!

GABORAS hayata geçirilme süreci ve ortaya çıkacağı ekonomik değerin ele alındığı çalıştay düzenlendi. Çalıştayda, TVF Genel Müdür Yardımcısı Mithat Bülent Özmen'in ve TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez'in görüşlerine yer verildi.

Gayrimenkul borsası için çalışmalar hızlanmalı!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 34. Toplantısı'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gayrimenkul borsası için çalışmalar hızlanmalı" dedi.

Kibar Holding'ten 3 yeni gayrimenkul şirketi! Tam 101.7 milyon TL sermaye ile kuruldu!

Kibar Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kibar, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Kibar, Aysun Kibar ve Haluk Kayabaşı ortaklığında 3 yeni gayrimenkul şirketi kuruldu. İşte ayrıntılar...

Ziylan Grup'tan 135.7 milyon TL sermayeli 2 yeni gayrimenkul şirketi!

Mehmet Büyükekşi, Mahmut Uğur Ziylan, Ali Fuat Akça, Gökhan Utku ve Mehmet Ziylan ortaklığında 2 yeni gayrimenkul şirketi kuruldu. İşte ayrıntılar... 

Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi bölge yükselişe geçti?

GABORAS Gayrimenkul Borsası verilerine göre, Ocak ayında gerçekleşen 70 bin 587 adetlik konut satışı, son 5 senenin aynı dönemine göre gerçekleşen konut satış ortalamasının yüzde 24 gerisinde kaldı. Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi yükselişe bölge geçti?

Ahmet Buğa, GABORAS İcra Kurulu Başkanı oldu! 

Ahmet Buğa, Türkiye'nin stratejik ihtiyaçlarına yatırım yapma vizyonuyla faaliyet gösteren güç birliği SENYAP Yatırım Ortaklığı'nın; MÜSİAD ile Yıldız Teknik Üniversitesi ortaklığında kurduğu Gayrimenkul Borsası A.Ş.'nin (GABORAS) İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. 

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

Gayrimenkulün Google'ı' olacak uygulama hazırlandı!

Gayrimenkul borsası ‘GABORAS' 2023'te tüm fonksiyonlarıyla devreye alınıyor. 4 aşamalı projenin büyük bölümünün hazırlıkları tamamlandı. 434 trilyon data işlenerek ‘Gayrimenkulün Google'ı' olacak bir uygulama hazırlandı ve kullanıma açıldı.

GABORAS: İcralık gayrimenkuller serbest borsada işlem görmeli!

Gayrimenkul Borsası AŞ Üst Yöneticisi Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada, "İcralık gayrimenkuller mezatlarda değil serbest borsada, GABORAS'ta, işlem görmelidir. Bu vesileyle değerinde satılarak borçlunun yükü bir nebze hafifletilmelidir" dedi.

Kurtuluş Altun: Gayrimenkullerin, menkule dönüştürülmesi gerekiyor!

Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Genel Müdürü Kurtuluş Altun, "Gayrimenkul servetimiz erimiş gibi gösteriliyor. Bunun arka planında liraya oynanan oyunun bir benzeri var. Bu manipülasyonun arkasında dış etkiler var" dedi...

Gayrimenkul borsası sektöre can simidi olur mu?

Son yıllarda Türk Lirası’nın döviz karşısında hızla değer yitirmesi nedeniyle ülkemizdeki gayrimenkullerin uluslararası alandaki değerleri de düşüyor. Gaboras CEO’su Kurtuluş Altun, sektörün menkulleşme ve borsa oluşumuyla korunabileceğini söylüyor. 

Bankalar gayrimenkullerinin risk skorlarını GABORAS ile ölçüyor!

Gayrimenkul Borsası (GABORAS) Genel Müdürü Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada “Bankalar kredi verdikleri ve ipotek olarak aldıkları, KOBİ’ler de teminat olarak bağladığı gayrimenkullerin mevcut durumunu takip ediyor. Düşen teminatlar olduğunda ise önlem alınıyor” dedi.

GABORAS'tan ücretsiz online gayrimenkul okuryazarlığı kursu!

Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Genel Müdürü Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada ücretsiz dijital gayrimenkul okuryazarlığı programını uygulamaya geçirdiklerini belirtti.

Türkiye'nin aidat raporu: Her ay 1.1 milyar ödeniyor!

Aidat tutarları konum, temizlik, sosyal alanlar ve güvenlik gibi hizmetlere göre değişiklik gösteriyor. GABORAS Gayrimenkul Borsası ‘5 Büyükşehir Konut Aidat Raporu’nu yayınladı. 5 büyükşehirde her ay yaklaşık 1 milyar 133 milyon TL aidat ödeniyor...

Konutta en çok kazandıran il Antalya oldu!

Gayrimenkul Borsası A.Ş tarafından hazırlanan 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre Antalya yatırımcısına en çok kazandıran il oldu...

Gayrimenkul borsası kuruldu mu Haberi

Gayrimenkul borsası kuruldu mu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkan Vekili Mahmut Asmalı, sektörün Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ (GABORAS) gibi bir projeye çok ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Gayrimenkule bağlı ölü sermaye artık bir an önce ekonomiye katılmalı. Alternatif sermaye piyasası araçlarının değerlendirmeye alındığı GABORAS rüzgarına ulusal ve uluslararası düzeyde hiç kimse kayıtsız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD tarafından yapılan açıklamaya göre, gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcilerinin buluştuğu toplantıda, GABORAS'ın geldiği nokta ve izlenecek stratejilere ilişkin konuştu.

Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkan Vekili Mahmut Asmalı, toplantıda çok değerli fikirlerin ortaya çıktığını vurgulayarak, ciddi güven kaybı yaşayan sektörde güveni yeniden tesis ederek arz-talep kapsamında konuyu ele aldıklarını açıkladı.

Sektörde böylesi bir platforma çok ihtiyaç olduğunu söyleyen Asmalı, "Gayrimenkule bağlı ölü sermaye artık bir an önce ekonomiye katılmalı. Alternatif...