19 / 04 / 2024

gayrimenkul tapusu için ne kadar ödemem gerekiyor

gayrimenkul tapusu için ne kadar ödemem gerekiyor

Gayrimenkul alım satımının tamamlanabilmesi için gayrimenkul alım satım harcının ödenmesi gerekiyor.Peki, gayrimenkul alım satımında tapu harcı ne kadar?İşte gayrimenkul alım satım harçları oranları..

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

Bakyapı'dan Bursa'ya mobilya alışveriş merkezi geliyor! Mobyland için düğmeye basıldı!

Bursa’da hayata geçirdiği konut projeleriyle tanınan Bakyapı, 2024 yılında ticari gayrimenkul projeleri için kolları sıvadı. Bursa’nın en büyük mobilya alışveriş merkezi olarak tasarlanan Mobyland projesi hayata geçirilecek.

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

İki büyük ilçe belediyesi 246,5 milyonluk gayrimenkul satışı için düğmeye bastı!

Bursa’da iki büyük ilçe belediyesi seçim öncesi gayrimenkullerini satışa çıkardı. Osmangazi ve Mustafakemalpaşa belediyelerinin mülkiyetindeki arsaların satışı için düğmeye basıldı.

Dedenizin eski tapusu için kadastrosu yapılır mı?

Kadastro, bir bölgenin arazi mülkiyetlerini ve sınırlarını resmi olarak kaydeden, belgeleyen ve haritalandıran bir süreç ve sistemler bütünüdür. Dedenize ait bu eski tapu için zaman aşımı geçerli mi?

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Revolte Consultıng Gayrimenkul Acenteliği İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Revolte Consultıng Gayrimenkul Acenteliği İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Edılıya Israfılova tarafından kuruldu.

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisini birleştirmek için harekete geçmişti. Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor! 

Doğuş GYO ile Getir gayrimenkul satışı için yeniden görüşmelere başladı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine yeniden başlandı. 

GABORAS, gayrimenkul ticareti için ilk kapsamlı dijital platformu kurdu!

GABORAS, gayrimenkul alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını ilk defa dijital ortamda ‘360 derece’ hizmet sunacak yenilikçi ve gelişmiş bir ticaret platformu ile tanıştırmak için çalışıyor.

Gayrimenkul almak için doğru zaman mı?

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdal Çelebi, "Gayrimenkul fiyatlarında artış yaşanacağına dair bir öngörümüz var. Şimdi konut almak için doğru bir zaman" dedi.

Gayrimenkul almak için doğru zaman!

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, 0,64 konut faiz oranının açıklanmasıyla dövize olan talebin düştüğünü yatırımcıların gayrimenkule yöneldiğini anlattı. Boz, gayrimenkul almak için tam zamanı olduğunu söyledi.

Doğuş GYO 2020 yılı için gayrimenkul değerleme şirketini seçti! 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı için Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile anlaştı...

gayrimenkul tapusu için ne kadar ödemem gerekiyor Haberi

gayrimenkul tapusu için ne kadar ödemem gerekiyor

Gayrimenkul alım satımında tapu harcı ne kadar?

Tapu dairesinde gerçekleşen gayrimenkul alım satım işlemleri için hem alıcının hem satıcının ödemesi gereken tutara tapu harcı deniliyor.Ödenecek tutar söz konusu gayrimenkulun satış değeri üzerinden hesaplanıyor ve her sene bu değer oranı değişiklik gösteriyor.


2015 yılı açıklanan değerlere göre tapu harcı binde 20'dir.Bu oran üzerinden örnek vericek olursak şu şekilde: 600 bin TL'lik taşınmaz mal için 12 bin TL,500 bin TL'lik taşınmaz mal için 10 bin TL,400 bin TL'lik taşınmaz mal için 8 bin TL,300 bin TL'lik taşınmaz mal için 6 bin TL,200 bin TL'lik taşınmaz mal için 4 bin TL,100 bin TL'lik taşınmaz mal için ise 2 bin TL.


Satış değerinin eksik gösterilmesi nedeniyle gayrimenkul alım satım tapu harcının eksik ödenmesi durumlarında 3 kat...