18 / 04 / 2024

Gayrimenkul yatırımı yanlışları

Gayrimenkul yatırımı yanlışları

Gayrimenkul yatırımı yapmadan önce detaylı bir şekilde düşünmek gerekir. Çünkü büyük maddi harcamalar yaparak uzun süreli bir gayrimenkul sahibi olunmaktadır. İşte gayrimenkul yatırımında 5 yanlış düşünce...

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MHR GYO) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Türkiye’nin sigorta firmaları iştiraki olan ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO) bugün (18 Ekim 2023, Çarşamba) Borsa İstanbul’da ‘MHRGY.E’ koduyla işlem görmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

My Gayrimenkul Yatırım İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Gayrimenkul Yatırım İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulmenef Karagöz ve Yasemin Soğuksu ortaklığında kuruldu.

Nilin Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Nilin Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Veli Özersoy tarafından kuruldu.

Duo Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Duo Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bağcılar'da Melikşah Dilşah tarafından kuruldu.

Demirtaş Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Anonim Şirketi Kuruldu!

Demirtaş Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Anonim Şirketi Bağcılar'da Şahir Demirtaş tarafından  kuruldu!

Gayrimenkul yatırımı revaçta! Son 5 senede en yüksek getiri sağlayan yatırım gayrimenkul oldu!

Eva Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Anıl Ünlü, gayrimenkul yatırımının 2011 – 2015 seneleri arasında diğer yatırım araçlarına kıyasla en yüksek getiriyi sağladığına dikkat çekerek, 2011'de Kadıköy’de 365 bin lira bandında olan 120 metrekarelik 3+1 evin fiyatının 4 milyon 320 bin lira olduğunu aktardı.

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Marsim Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Marsim Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Anonim Şirketi Bağcılar'da Münir Özkök ve Yusef Arslan ortaklığında kuruldu.

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Hüma Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret İşletmeleri Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Hüma Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret İşletmeleri Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Efrahim Atmaca tarafından açıldı.

Ortay Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Ortay Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Evren Erkoç ve Gürkan Şivil ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul yatırımı yanlışları Haberi

Gayrimenkul yatırımı yanlışları

Gayrimenkul yatırımı yapmadan önce detaylı bir şekilde düşünmek gerekir. Çünkü büyük maddi harcamalar yaparak uzun süreli bir gayrimenkul sahibi olunmaktadır. Dolayısıyla bu yatırımın sonucunda nasıl bir getiri sağlayacağınız ya da masraflar yapacağınız önceden düşünülmesi gereken en önemli konuların başında gelmektedir.


Pek çok konuda olduğu gibi yatırım yaparken de çevrenizden duyduğunuz olumlu ya da olumsuz sözler, düşünceler etkilenmenize sebep olmaktadır. Olumsuz görüşlerden dolayı yatırım yapmaktan uzaklaşılması sık karşılaşılan bir konu olmaktadır. Bu noktada gayrimenkul yatırımıyla ilgili en çok konuşulan 5 yanlış düşünceyi ve asıl düşünülmesi gerekenleri Global Yatırım Merkezi olarak sizlerle paylaştık.

1. Aylık Kazancınız Çok Yüksek Olmalı

Gayrimenkul yatırımı yapmanız için çok yüksek maaşa ihtiyacınız yoktur. Harcamalarınızı dengeli bir şekilde yapmanız durumunda orta gelirli olsanız da yatırımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bankaların ve firmaların...