27 / 04 / 2024

gaziantep konut sorunları

gaziantep konut sorunları

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'e geldiğinde kendisine konut açığıyla ilgili problemlerin iletildiğini ve acil olarak ilk etapta organize bölgesinde 5.6 milyon metrekare araziyi ücretsiz verdiğini açıkladı.

Gaziantep'in en önemli sorunu konut!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir TV'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı Seçim bölgesi Gaziantep'e ilişkin de açıklamalarda bulunan Şimşek, Batman'ın baba ocağı, Gaziantep'in ise siyasetteki ilk göz ağrısı olduğunu ifade etti.

ATEM Başkanı Akçam: Emlak danışmanları, ev sahibi ile kiracılar arasında kalıyor!

Konut ve kiralık daire fiyatlarının her geçen gün yükselişe geçmesi vatandaşları mağdur ediyor. Yetkililer tarafından konut sorunlarına çözümler aranırken emlak danışmanları da mevcut sorunlardan nasibini alıyor.

Konut stokundaki yetersizlik arsaya olan talebi artırdı! Yatırımcıların gözü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'da!

İstanbul'un günden güne büyümesiyle konut sorunları artmaya devam ediyor. Konut stokunun yetersiz kalması ve kira fiyatlarının artmasıyla İstanbullu yatırımcı gözünü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'ya çevirdi. 

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

5 soruda TOKİ Gaziantep Sosyal Konut Projesi 2022! Gaziantep ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak..

TOKİ Gaziantep konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Gaziantep ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

TOKİ Gaziantep'te kaç konut yapacak? Başvurular nereye yapılacak? Kimler başvuru yapabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dar gelirli vatandaşlar için açıkladığı konut projelerinden biri de Gaziantep'te yapılacak. Peki TOKİ Gaziantep konut sayısı belli oldu mu? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar...

Hollanda'da konut krizi büyüyor!

Hollanda'nın Amsterdam kentinde konut krizi büyümeye devam ediyor. Kentte 15 binden fazla kişi konut sorunları için protesto düzenledi. 

TOKİ Gaziantep Nurdağı 211 konut ihalesi yarın!

Gaziantep İli Nurdağı İlçesi Bademli Mahallesi 211 Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den Gaziantep Islahiye'ye 430 yeni konut!

Gaziantep İli Islahiye İlçesi Değirmencik Mahallesi 4. Etap 430 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 20 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Konut fiyat artışında lider Gaziantep!

Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında yüzde com 63,19 ile Gaziantep, yüzde 46,15 ile Antalya, yüzde 43,30 ile Eskişehir, yüzde 36,43 ile Çorum ve yüzde 36,07 Sakarya geldi.

TOKİ'den Gaziantep Nurdağı'na 211 yeni konut müjdesi!

Gaziantep İli Nurdağı İlçesi Bademli Mahallesi 211 Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 29 Aralık 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Gaziantep Şehitkamil'deki hizmet alanı ticaret konut alanı oldu!

Belediye Hizmet Alanı olarak belirlenen vatandaşa ait arazi, özel bir firmaya satılmasından 40 gün sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine '15 katlı ticaret konut alanı' imar değişikliği için getirildi.

TOKİ Gaziantep İslahiye 100 bin konut kura çekimi bugün!

TOKİ Gaziantep İslahiye 100 bin konut 2020 projesinde yer alan 2+1 ve 3+1 şeklindeki konutların kuraları bugün çekilecek...

TOKİ Gaziantep Nurdağı 100 bin konut kuraları bugün çekiliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep Nurdağı 2020 projesinde bulunan 200 adet konutun kura çekimi bugün gerçekleştiriliyor.

gaziantep konut sorunları Haberi

gaziantep konut sorunları

Gaziantep'in konut açığı kapanacak!


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni (GAİMDER) ziyaret etti. 


Bakan Şimşek ise, müteahhitlerin meslek odası kurmasında kendi bakanlığınca bir sakıncanın bulunmadığını belirterek, bu yasa Meclis'e geldiğinde hiç tereddüt etmeden destek vereceklerinin sözünü verdi. Şimşek, Gaziantep'e geldiğinde kendisine konut açığıyla ilgili problemlerin iletildiğini ve acil olarak ilk etapta organize bölgesinde 5.6 milyon metrekare araziyi ücretsiz verdiğini açıkladı. 


İnşaat sektörünün milli gelirdeki payının 5.9 olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, Avrupa ülkelerinde bu oranın yüzde 6 olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de önümüzdeki dönem inşaat sektörünün canlı olacağını söyleyen Şimşek, "Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de 6.5 milyon konut yenilenecek. Sektörün önü açık. Konut ve diğer projelerde yapacağımız çok iş var. Gaziantep'e baktığımızda belediyeler yeni alanları hızla imara açtılar. 100 bin yeni konut...