23 / 04 / 2024

Gaziantep Mozaik Yolu Projesi

Gaziantep Mozaik Yolu Projesi

"Gaziantep Mozaik Yolu" projesi için Fransa’ nın başkenti Paris ‘ te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nda (UNESCO) etkinlik düzenlendi.

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Gaziantep'te 4 yılda 500 kilometre arazi yolu açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan arazi yollarıyla köylülerin arazisine ulaşımı kolaylaştı. Büyükşehir, 4 yılda 9 ilçeye bağlı köylerde yaklaşık 500 kilometre uzunluğunda yeni arazi yolu açtı.

Gaziantep Nizip ve Karkamış'ta acele kamulaştırma!

Gaziantep'te Nizip-Karkamış il yolu yol yapım çalışmaları için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Gaziantep yeşil binalarla tanışacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kilis yolu üzerinde inşa etmeyi planladığı Ekolojik tabanlı konutlarda hangi modelin uygulanacağı, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde geniş kapsamlı toplantıda masaya yatırıldı.

Gaziantep Mozaik Yolu Projesi Fransa'da tanıtıldı!

"Gaziantep Mozaik Yolu" projesi için Fransa’ nın başkenti Paris ‘ te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nda (UNESCO) etkinlik düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir'den 54 kilometre bisiklet yolu!

Güneydoğu’nun en çok göç alan ili Gaziantep’te artan nüfusla beraber ulaşım noktasında yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kent merkezinde bisiklet yolları yapmaya başladı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni üst geçit yapılıyor!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımına başlanan 420 metre uzunluğundaki vasıta üst geçidi projesi ile demir yolu hemzemin geçişinde yaşanan trafik yoğunluğunun giderilmesi planlanıyor.

Gaziantep'in köy yolları genişletiliyor!

Şehir merkezindeki yol ve imar çalışmalarının yanında taşra ilçelerinde de çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son 2 yıl içinde yaklaşık 500 köyde yol, asfalt, mıcırlama ve arazi yolu çalışması yaptı.

Gaziantep Büyükşehir, 350 köyde arazi yolu açtı!

Şehir merkezindeki yol ve imar çalışmalarının yanında taşra ilçelerinde de çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son iki yıl içinde yaklaşık 350 köyde arazi yolu açtı.

Gaziantep'e Turizm Danışma Noktası kuruluyor!

Büyükşehir Belediyesi, tarih, turistik, kültür ve müzeler kenti Gaziantep’te turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak için “Turizm Danışma Noktası” kuruyor. Bina Kültür Yolu üzerinde inşa ediliyor.

Gaziantep İpek Yolu dönüşüm projesi TOKİ'ye verilecek!

Yaklaşık 10 yıl önce başlayan ancak çok yavaş ilerleyen ‘İpek Yolu kentsel dönüşüm’ projesinde yeni bir safhaya geçildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu bölgeyi TOKİ’ye vereceklerini kaydetti.

Gaziantep'de iddialı ofis projesi!

Coşan Yapı Mimarlık Mühendislik Genel Müdürü Seyfettin Coşan, 'Gaziantep'in girişinde ve İpek Yolu üzerinde yer alan ofis binamız projesi ve kalıp sistemleriyle kent için simge bir yapı özelliğinde olacak" dedi

Coşan Yapı Gaziantep'te şehrin en yüksek ofis binasını yapacak!

Coşan Yapı Mimarlık Mühendislik Genel Müdürü Seyfettin Coşan, 'Gaziantep'in girişinde ve İpek Yolu üzerinde yer alan ofis binamız projesi ve kalıp sistemleriyle kent için simge bir yapı özelliğinde olacak" dedi.

Gaziantep Mozaik Yolu Projesi Haberi

Gaziantep Mozaik Yolu Projesi


Anadolu'nun en önemli kültürel miraslarından olan mozaiklerin önemli bir bölümünün tanıtımını amaçlayan T-One Der tarafından yapılan Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kahramanmaraş illerini kapsayan "Mozaik Yolu" projesi için  Fransa’ nın başkenti Paris ‘ te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nda (UNESCO) etkinlik düzenlendi.


Günümüze kadar sayısız uygarlığa ev sahipliği yapan Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinin yer aldığı bölgede yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkarılan mozaik eserlerle ilgili, "Mozaik Yolu" projesinin 40. Dünya Miras Komitesi Oturumu Toplantıları tanıtım konferansı düzenlendi.


Tanıtım toplantısına Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi olarak atanan Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, çok sayıda büyükelçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve 24. Dönem TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolar...