28 / 03 / 2024

Gazzenin yeniden imar

Gazzenin yeniden imar

"Gazze'nin Yeniden İmarı" konferansında 4 sene önce verilen yardım taahhütlerin yalnızca yüzde 37'si yerine getirildi

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Yeni imar barışı bekleniyor! Kaçak yapılar giderek arttı: İmar affı gelecek mi? 

Yeniden imar affı gelir beklentisiyle son zamanlarda kaçak yapı sayıları yeniden yükselişe geçti. İşte ayrıntılar...

Depremden etkilenen illerde yeniden imar maliyeti 70.8 milyar dolar! 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan Mart 2023 aylık sektör raporuna göre, depremden etkilenen illerde yeniden imar maliyeti 70.8 milyar dolar olarak belirlendi.

Son dakika! Afet Yeniden İmar Fonu kuruldu!

Afet Yeniden İmar Fonu Kurulmasına ilişkin yasa düzenlemesi bugünkü 32139 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o son dakika detayları...

'Afet Yeniden İmar Fonu' kuruluyor!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Afet Yeniden İmar Fonu'nun ayrıntıları resmen belli oldu! İşte çok konuşulacak detaylar...

Depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla hazırlanan Afet Yeniden İmar Fonu ile afet bölgesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları karşılanacak. Bağış, yadım ve hibeler bu fonda toplanarak depremin etkilediği 11 kent için ihyası için kaynak aktarılacak.

TMB’den depremzedelere destek! Bölgenin yeniden imarı için 5 milyar TL bağışlayacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan ve toplam 10 şehrimizde büyük yıkımlara ve can kayıplara neden olan depremin ardından bölgenin yeniden imarına destek olacak.

İmar barışında son dakika depremi! 2023 imar affı geliyor mu? İmar barışı bekleyenler hemen ayrıntılara bakın!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin duyurulmasından sonra tüm dikkatler yeniden imar affına odaklandı. Peki imar barışı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

TOKİ, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ'ın yeniden inşası amacıyla TOKİ tarafından bölgede çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Gazzenin yeniden imar Haberi

Gazzenin yeniden imar

 Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, "Gazze'nin Yeniden İmarı" konferansında verilen yardım taahhütlerinin yalnızca yüzde 37'sinin yerine getirildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Hamdallah, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Başbakanlık konutunda gazetecilere gerçekleştirdiği açıklamada, Ekim 2014'te Mısır'da düzenlenen "Gazze'nin Yeniden İmarı" konulu konferansta bağışçı ülkeler tarafından taahhüt edilen yardımların sadece yüzde 37'sinin yerine getirildiğini belirtti.

Bugüne kadar ulaşan bağış miktarının 1 milyar 884 milyon dolar olduğunu dile getiren Hamdallah, Gazze'de savaş nedeniyle tamamen yıkılan 11 bin evden 9 bin 471'inin yeniden inşa edildiğini, inşasının tamamlanmak üzere olduğunu ya da en azından inşa için gerekli finansın karşılandığını söyledi.

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 2014 yılında düzenlediği saldırılarda 2 binden fazla Filistinli şehit olmuş, 10 binden fazla bina yıkılmış ya da hasar görmüştü. 

Mısır'ın başkenti Kahire'de...