19 / 03 / 2024

Gecekondu yıkım

Gecekondu yıkım

TBMM’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile AK Parti milletvekilleri tarafından yapılan toplantıda önemli konular konuşuldu. Buna göre, gecekondular için yetki belediyelerden alınıp TOKİ'ye veriliyor.

Diyarbakır Bağlar'da 250 yapı için yıkım kararı!

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Ankara Mamak'ta 8 yılda 30 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2009'dan bu yana bölgede 30 bin 500 gecekondu yıkıldı...

Çankaya'da 2017'de 200 gecekondu yıkılacak!

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programının hazırlandığını söyledi. 2016'da 503 gecekondu yıkımını yaptığı belirtildi.

Çankaya'da 2016'da 503 gecekondu yıkıldı!

Kent yönetimini planlı ve sağlıklı yapılaşma üzerine inşa eden Çankaya Belediyesi, sınırları içerisindeki gecekonduları yıkmaya devam ediyor. Belediye, 2016 yılında 503 gecekondu yıkımını gerçekleştirdi.

Ankara Hıdırlıktepe'de 200 gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinden biri olan "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"kapsamında bugün 200 gecekondu yıkıldı. Proje kapsamında 1050 gecekondu daha yıkılacak.

Ankara'da dönüşüm kapsamında 4 bin 571 yıkım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, son 5 yılda 4 bin 571 gecekondu, bina ve metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Çorlu'da futbol sahasına yapılan 10 gecekondu yıkıldı!

Çorlu'nun Hıdırağa Mahallesi'nde, belediyeye ait futbol sahasına yapılan gecekondu ve iş yerlerinin yıkım kararını uygulamak için iş makineleri, kamyonlar ve zabıta ekipleri mahalleye geldi.

Altındağ'da gecekondu yıkımı için belediyeye verilen yetki geri alındı!

11 yıldır atıl halde dönüşümü bekleyen İskitler'de yetki karmaşası yaşanıyor. Temmuz ayında bölgedeki gecekonduların yıkımı için Altındağ Belediyesi'ne verilen yetki geri alındı.

Ankara Cinderesi’nde 700 gecekondu yıkılacak!

Bugüne kadar 45 bine yakın gecekondunun yıkıldığı Ankara Altındağ’da, Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, yıkım çalışmalarına Beşikkaya Cinderesi mevkiinde de start verdi.

Altındağ'da 10 yıldır yıkım yapılıyor!

Altındağ Belediyesi, Önder ve Ulubey Mahallesi’nde kararlı yıkım çalışmasını sürdürüyor. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Biz Altındağ’da ezber bozduk. 10 yıldır aralıksız yıkım yapmayı sürdürüyoruz. Üstelik bu sürede bir tek gecekondu yapımına dahi izin

Altındağ'da iki mahallede yıkım yapılıyor!

Altındağ Belediyesi, kısa süre önce Önder ve Ulubey mahallelerinde başladığı yıkım çalışmalarına devam ediyor. Başkan Tiryaki, "10 yıldır bir tek gecekondu yapımına izin vermedik" dedi.

Gecekondu yıkım Haberi

Gecekondu yıkım

Geçtiğimiz gün TBMM’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile AK Parti milletvekilleri bir toplantı yaptı. Edinilen bilgilere göre, toplantıda üzerinde en çok konuşulan konunun ‘kamulaştırma bedeli’ olduğu kaydediliyor. Bu kapsamda, mevcut uygulamada bugünün rayiç bedeli üzerinden ödenen kamulaştırma bedeli, yeni düzenlemeyle birlikte, kamulaştırmanın yapıldığı tarihten itibaren belirli faiz işletilerek tahsis edilecek. Buna göre, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde, o günün şartlarına göre bedeli düşük arazilere, yüksek kamulaştırma bedeli ödenmesini engellenecek.

Türkiye Gazetesi'nden Sefa Bilgitekin'in haberine göre; metruk yapılar ile tehlike taşıdığı belirlenen yapıların sahiplerine belediye veya valilik tarafından 3 gün içersinde tebligat gönderilecek. Tebligat yapılamaması durumunda, tebligat yapan idarenin internet sayfasında 30 gün süreyle ilana çıkacak. Bu kapsamda  tebligat, tehlikeli yapıya asılacak. Malik dışında kalan binada ikamet etmek için oturanlara da ayrıca tahliye...