29 / 03 / 2024

geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015

geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015

Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015 ne kadar?

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

İmar yönetmeliğinde geçit hakkı!

Geçit nedir? İmar yönetmeliğinde geçit hakkı kimlere tanınıyor? İşte Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler..

Bursa Nilüfer'de kaçak yapıya geçit yok!

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarıyla yemekte bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’in geleceğini korumak için kaçak yapıya geçit vermeyeceklerini bir kez daha vurguladı.

Bursa Nilüfer'de kaçak yapıya geçit verilmiyor!

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarıyla yemekte bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kaçak yapıya geçit vermeyeceklerini vurguladı.

Kütahya Kamil Saraçoğlu OSB'de üst geçit yapılıyor!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınındaki üst geçit çalışmalarını yerinde inceledi.

Sivas Halfelik alt geçit projesine start verildi!

Sivasın her geçen gün artan trafik yoğunluğundan dolayı sürekli sorunlar yaşanan Halfelik Kavşağı için uygulamaya konulacak alt geçit projesinin inşaat çalışmaları başladı.

Antakya Kavaslı Alt Geçit projesinin startı verildi!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ''Antakya trafiği ile şehir merkezinde ulaşıma yepyeni bir boyut getirecek ve aynı zamanda kaliteli, kalıcı bir çözüm sağlayacak olan Antakya Kavaslı Alt Geçit projesinin startını verdik''dedi.

Antakya Kavaslı Alt Geçit Projesi'nde son durum!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Ulaşım Daire Başkanlığı, Antakya Kavaslı Alt Geçit Projesi temel atma töreninin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İzmit Tren Garı üst geçit çalışmaları başladı!

İzmit Tren Garı’nda bir süre önce başlanan üst geçit çalışmaları kaynak yetersizliğinden dolayı durdurulmuştu. TCDD Genel Müdürlüğüne gelen tepkiler üzerine üst geçitte çalışmalar yeniden başlatıldı.

Haliç Tüp Geçit Projesi Haliç'i temizleyecek!

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi tamamlandığında 180 yıllık Unkapanı Köprüsü kaldırılacak ve daha temiz bir Haliç ortaya çıkacak. 900 metrelik sualtı köprüsünde üç şerit geliş, üç şerit gidiş olacak.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi 700 günde bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi’nin ihale süreci bu ay içinde başlıyor. Tünelin, yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanıyor.

İzmit Tren Garı üst geçit çalışmaları durduruldu mu?

İzmit Tren Garı’nda bir süre önce başlanan üst geçit çalışmaları durduruldu. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada üst geçit çalışmalarının kaynak yetersizliğinden dolayı yarım kaldığı belirtildi.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eserim” diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 6 metro hattının ihaleleri de 2 ay içinde yapılacak.

geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015 Haberi

geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015

Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015!

Medeni Kanun gereğince; taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor.


Bu hak, ilk önce kendisinden bu geçidin istenmesi önceki mülkiyet ve yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılıyor.


Zorunlu geçit iki tarafın menfaati gözetilerek belirlenir. Geçit hakkı tesisi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor.


Geçit hakkı davasında vekalet ücreti davacı tarafından ödeniyor. Tesis için yapılan temyizlerde de bu kez yeni davacı olan taraf vekalet ücretini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, geçit hakkı davası vekalet ücreti ne kadar?


Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015 

2015 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre; Asliye Mahkemelerinde takip edilen davalar...