19 / 04 / 2024

Balıkesir'de üst geçit için protokol imzalandı!

Balıkesir'de üst geçit için protokol imzalandı!

Balıkesir'de 14 Kasım'da açılacak 10Burada AVM önüne üst geçit yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu ile Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu arasında protokol imzalaması yapıldı. 



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokol törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Esas Gayrimenkul CEO ve Yönetim Kurulu üyesi Kazım Köseoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz katıldı.

Göreve geldiklerinde, Balıkesir’in trafik sorununu kavşak düzenlemeleri ile çözecekleri yönünde sözler verdiklerini dile getiren Kafaoğlu, Adliye Kavşağı'nın tamamlandığını, Cengiz Topel Kavşağı'nın ise 2018 yılı sonunda hizmete açılacağını da ifade etti. 

Cengiz Topel Kavşağı’nın tamamlanmasıyla Karesi ve Altıeylül olarak ayrılan kentin iki merkez ilçesinin bir araya geleceğini dile getiren Kafaoğlu, "Karesi ilçemizi Paşaalanı Mahallesi ile yine Altıeylül ilçemizdeki Adliya Kavşağı'na bağlayacak. Paşaalanı, Toygar ve Atatürk mahallelerinden, şehir hastanesi ve adliyeye vatandaşlarımız kolaylıkla ulaşacak. Bu kavşakla yeni açılacak 10Burada Alışveriş Merkezi’ne de kent merkezine ulaşacak. 

Protokol töreninde açıklamalar yapan Gayrimenkul CEO ve Yönetim Kurulu üyesi Köseoğlu ise 100 milyon dolarlık yatırım ile Balıkesir'de bin 500- 2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi'nden önemli destekler aldıklarını belirten Köseoğlu, "Bir yatırımcı olarak böyle bir istek belediyeden gelinceye kadar biz gözden kaçırmışız. Sonuçta biz burada yaşamıyoruz, yatırımcıyız. Eksikleri göremeyebiliriz. Bunun ne kadar büyük bir eksiklik olduğunu anladık. Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak olan bir üst geçitten bahsediyoruz. Bizim için bunu buraya yapmak şeref ve gururdur. Hem ticarete hem de Balıkesir'e ufak bir katkı sağlayacağız. En kısa sürede yer tesliminden itibaren burayı bitirip hızlı bir şekilde açacağız. Balıkesir'e her türlü katkıya da hazırız" dedi.


Geri Dön