25 / 04 / 2024

geçit hakkı için dava

geçit hakkı için dava

Geçit hakkı, başkasının arazisinden geçmek hakkı oluyor. Bu hak Medeni Kanun kapsamında madde 747'de düzenleniyor. Geçit hakkı almak için bir dilekçe ile dava açılabiliyor.Peki, geçit hakkı davası hangi mahkemeye açılır?

Dolarda senaryo değişti! Selçuk Geçer dolar için 6 ay sonrasını işaret etti! Net rakamı verdi!

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününe yeni rekorla başladı. Dolar yükselmeye devam ederken, ekonomist Selçuk Geçer dolardaki yeni senaryoyu açıklayarak 6 ay sonrası için rakam verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Antalya Kepez’e 360 konutluk yeni proje geliyor! 331 milyon TL’lik proje için düğmeye basıldı!

Şirazi Grup Adi Ortaklığı, Antalya Kepez’de 360 konutluk inşa edecek. Bahsi geçen proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve bu doğrultuda, ÇED süreci resmen başladı.

Ekonomist Selçuk Geçer 'Benim için sürpriz olmayacak' diyerek doların ne kadar olacağını açıkladı!

Dolar/TL kuru rekor kırmaya devam ediyor. Uzmanlardan dolar yorumları ise yakından takip edilirken, Ekonomist Selçuk Geçer 'Benim için sürpriz olmayacak' diyerek doların ne kadar olacağını açıkladı.

Artaş İnşaat'tan Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisine yeni proje! Dev proje için imzalar atıldı!

Artaş İnşaat, EİS Eczacıbaşı'nın mülkiyetindeki Ayazağa arazisinde yeni bir proje hayata geçirecek. Proje için Artaş İnşaat ile EİS Eczacıbaşı arasında arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

Selçuk Geçer doları olanlar için sağ gösterip sol vurdu! Tarih verdi rakam paylaştı! Bunu yapmayın!

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar için her zaman yükselişlerin olacağına işaret ederken, bu sefer yaptığı açıklamada sağ gösterip sol vurdu. İşte Selçuk Geçer dolar tahmini.

Ekonomist Selçuk Geçer dolar için son kez uyardı! Bu rakam görülecek! Dolar borcu olanlar dizini dövecek

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar için son kez uyardı. Bu rakam görülecek! Dolar borcu olanlar dizini dövecek. İşte Selçuk Geçer dolar yorumu...

Euro için net rakam paylaşıldı! Rota oluşturuldu! Kıyıda köşede eurosu olanlar hemen baksın!

2022 yılının döviz şampiyonu olan euro kurunun  ne kadar olacağı belli oldu. Son günlerde yükselişe geçen euro için net rakam paylaşıldı! Rota oluşturuldu! Kıyıda köşede eurosu olanlar hemen baksın!

Dolar için yeni rota oluşturuldu! Ekonomist Selçuk Geçer üstüne basa basa rakam verdi! Herkes bu tarihi beklesin!

Dolar yorumları ile tanınan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar için yeni rotayı açıkladı. Elinde dolar olanları uyaran Geçer üstüne basa basa rakam verdi! Herkes bu tarihi beklesin!

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

Dolar kahini Selçuk Geçer büyük kriz için tarih verdi!

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Selçuk Geçer, dolar için kötü haber verdi.

Ekonomist Selçuk Geçer dolar için hayati rakamı açıkladı! Elinde dolar olanlar acil bakın! Öyle bir rakam geliyor ki

Dolar/TL kuru bugün 18,44 TL seviyesi ile rekora imza attı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise dolar için hayati rakamı açıkladı. Elinde dolar olanlar acil bakın!

geçit hakkı için dava Haberi

geçit hakkı için dava

Geçit hakkı davası hangi mahkemeye açılır?

Geçit hakkı, başkasının arazisinden geçmek hakkı oluyor. Bu hak Medeni Kanun kapsamında madde 747'de düzenleniyor. Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebilir.


Bu hak, ilk önce kendisinden bu geçidin istenmesi önceki mülkiyet ve yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılır.


Geçit hakkı almak için bir dilekçe ile dava açılabiliyor.Peki, geçit hakkı davası hangi mahkemeye açılır?


Geçit hakkı verilmesi davaları Asliye Hukuk Mahkemelerinde görülüyor. Yetki, taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde oluyor. Konu hakkında Yargıtay Karar örneği şu şekilde:


T.C.

YARGITAY

14. HUKUK DAİRESİ

E. 2001/796

K. 2001/1251

T. 20.2.2001


• GEÇİT HAKKI TESİSİ ( Bedelin Dava Tarihine Göre Saptanmasının Gerekmesi )

• GÖREVLİ...