27 / 04 / 2024

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirvesi 2017

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirvesi 2017

TOKİ ana sponsorluğunda 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenecek olan Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirve ve Sergisi Türkiye’nin yapı, şehir ve gelecek vizyonuna ışık tutacak.

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Köylüoğlu, yapıların inşaatlarının, birbirinden bağımsız tasarım, müteahhitlik ve denetim firmaları eliyle yürütülmesi gerektiğini belirterek ev alacakları ve binasını yenileyecekleri uyardı. 

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

Dorçe Prefabrik'ten savunma sanayisi için modüler yapılar!

Dorçe Prefabrik, Afrika'nın tamamı, CIS bölgesi, Orta Doğu ülkelerinde ve Türkiye'de; Birleşmiş Milletler, NATO ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlar için modüler yapılar üretiyor.

Sanayi yapılarındaki tesisler standartlara uygun inşa ediliyor!

Türkiye Prefabrik Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban, sanayi yapıların içerisinde yer alan tesislerin standartlarına uygun bir şekilde inşa edilmesi durumda deprem etkilerinin azaltıldığını dile getirdi.

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirvesi 2017 Haberi

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirvesi 2017

Ülkemizin dört bir tarafından kamu, özel sektör ve üniversiteleri bir araya getirecek “GELECEĞİN YAPILARI GELECEĞİN ŞEHİRLERİ ZİRVE ve SERGİSİ”nde siyasiler, kamu kurumu yetkilileri, düzenleyici kuruluşlar, iş dünyası temsilcileri, yerel yöneticiler, yapı ve inşaat sektörü temsilcileri; müteahhitler, mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, yapı malzemesi üreticileri ile altyapı ve teknoloji şirketleri katılacak. Zirvede, Türkiye’nin gelişiminin en önemli göstergelerinden olan yapılar ve şehirlerin dönüşümü, bunun sosyal alanda getirdiği değişiklikler tartışılacak

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Zirvesi ve Fuarı, Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk ÖZLÜ, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Sayın M. Ergün TURAN ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sayın Mehmet BÜYÜKEKŞİ ’nin katılımlarıyla 06-07 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ana sponsorluğunda...