26 / 04 / 2024

Gelire Endeksli Senet

Gelire Endeksli Senet

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın duyurduğu Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi doların yükselişi üzerinde frenleyici bir etki yapamadı. Piyasa ve para uzmanları "Büyük krize hazır olun" yorumu yaptı. GES için 15 Haziran'dan itibaren talep toplanacak.

Hazine Bakanı Nebati'den ilginç ekonomik kriz açıklaması: Küçükler debelenmeye devam etsin

Türkiye'de son bir haftada yatırımcının yönünü dolardan Türk lirasına çevirmesi için peş peşe ekonomi paketleri açıklandı. Yaşanan ekonomik krizi ve enflasyonla ilgili açıklamalar yapan Bakan Nebati, 'Bırakın küçükler debelensin büyükler vizyon sahibidir büyük karar alır' dedi.

Gelire endeksli senetlerde talep toplama tarihi asgari tutar açıklandı! 3 bankadan alınacak

Hükümet yatırımcının dolardan ziyade Türk lirasına yönelmesini sağlamak için Kur Korumalı Mevduatın ardından yeni bir enstrüman açıkladı. Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi ihraç edilecek. Talep toplama tarihleri ve asgari tutar miktarı açıkladı.

Derya Gürerk: Sukuk çıksa talibi çok olur!

Türkiye Finans CEO’su Derya Gürerk, katılım bankaları olarak Hazine’nin bir an önce sukuk ihraç etmesini beklediklerini söyledi. Uzun yıllardan beri sukuk ile ilgili alt yapının hazırlanmasını bekleyen katılım bankaları artık Hazine’den tarih bekliyor

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

Vergide yeni dönem... Gelire göre vergi sistemi geliyor!

Gelire göre vergi sistemi gündemde tekrardan yerini aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuya ilişkin çalışma başlattıklarını belirtti. Peki, gelire göre vergi ödeme nasıl olacak? İşte detaylar...

Yatırımcıların yeni gözdesi altın ve dolara endeksli kripto paralar

Dolar ve altının hızlı yükselişi sonrası alım satım işlemlerinde makas farkı açıldı. Bu gelişmelerin ardından yatırımcılar altın ve dolara endeksli kripto paralara yöneldi. 

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

Türk Lirası mevduatına bir destek adımı daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı

Hükümetin liralaşma politikası kapsamında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. 20 Aralık'ta çıkarılan Kur Korumalı Mevduat, Gelire Endeksli Senet, Türk lirası kredi kullanımında döviz limiti sınırlaması adımlarından sonra şimdi TL mevduatlarına uygulanan stopaj indirimlerinin süresi uzatıldı.

GES’te büyük kazanç! Bugün son gün, paralar hesaplara yatırılıyor

Yatırımcıların Türk lirası cinsi varlıklara yönelimlerinin teşvik edilmesi amacıyla Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) için kamu bankalarınca talep toplama bugün bitiyor.

GES için flaş açıklama! İşte biteceği tarih

Gelire Endeksli Senet (GES) ihracatına ilişkin süre yarın bitiyor. Yatırımcılar en az 100 lira tutarında senet alabilirler. İşte GES'le ilgili merak edilenler.

Gelire endeksli senet nedir? GES nedir?

GES nedir? Gelire endeksli senet nedir? soruları şu sıralarda sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte gelire endeksli senet hakkında merak edilenler!

Vakıfbank, Gelire Endeksli Senetler için talep topluyor! 22 Haziran'da sona erecek!

VakıfBank, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) için talep toplama sürecini başlattı. 22 Haziran atrihine kadar sürecek talep toplama için asgari miktar 1.000 lira olarak açıklandı.

GES nedir? GES ne anlama geliyor? Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

GES başvurularına dair araştırmalar bugün itibariyle başladı. GES başvurusu yapmak isteyenler gündemi yakından takip ediyor. Peki GES nedir, Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

GES'in dolar üzerindeki etkisi ortaya çıktı! Uzmanlardan büyük kriz uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın duyurduğu Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi doların yükselişi üzerinde frenleyici bir etki yapamadı. Piyasa ve para uzmanları "Büyük krize hazır olun" yorumu yaptı. GES için 15 Haziran'dan itibaren talep toplanacak.

Hükümetten enflasyonu düşürmeye yönelik bir adım daha! Yüzde 10'a yükseltildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın enflasyonla mücadele için uygulamaya koyduğu Gelire Endeksli Senet, kredi kart limitlerinin güncellenmesi, Emtia Fonu Pazarı kurulması gibi adımlara bir yenisini daha ekledi.

Gelire Endeksli Senet Haberi

Gelire Endeksli Senet

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın duyurduğu GES'n getiri oranının yüzde 20 ile yüzde 30 arasında olacağı tahmin ediliyor.

GES ihracında vade yapısı ve getiri oranı ihraç duyurusunda belirtilecek.

ABD merkezli banka Brown Brothers Harriman stratejisti Win Thin, hükümetin açıkladığı GES'in "ödemeler krizine" neden olabileceği uyarısında bulundu.

Yeni haftanın ilk gününde dolar 17,27 TL'den euro ise 18,13 TL'den işlem gördü.

Geçen perşembe günü ekonomi yönetiminin açıkladığı yeni adımların ardından 16,75'e kadar çekilen dolar kuru haftayı 17,00-17,02 seviyelerinde kapattı. Kur yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar 17,27 seviyelerinde güne başlarken, euro ise 18,13 TL'den işlem gördü.

ABD merkezli banka Brown Brothers Harriman stratejisti Win Thin, Türkiye ekonomisinin bir dönüm noktasında olduğunu belirterek, “Türkiye'de 'faiz sebep enflasyon sonuçtur' anlayışı devam edip faizleri düşürme ısrarı devam ederse Türkiye’nin TL’de değer...