26 / 04 / 2024

GES'in dolar üzerindeki etkisi ortaya çıktı! Uzmanlardan büyük kriz uyarısı

GES'in dolar üzerindeki etkisi ortaya çıktı! Uzmanlardan büyük kriz uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın duyurduğu Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi doların yükselişi üzerinde frenleyici bir etki yapamadı. Piyasa ve para uzmanları "Büyük krize hazır olun" yorumu yaptı. GES için 15 Haziran'dan itibaren talep toplanacak.



Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın duyurduğu GES'n getiri oranının yüzde 20 ile yüzde 30 arasında olacağı tahmin ediliyor.

GES ihracında vade yapısı ve getiri oranı ihraç duyurusunda belirtilecek.

ABD merkezli banka Brown Brothers Harriman stratejisti Win Thin, hükümetin açıkladığı GES'in "ödemeler krizine" neden olabileceği uyarısında bulundu.

Yeni haftanın ilk gününde dolar 17,27 TL'den euro ise 18,13 TL'den işlem gördü.

Geçen perşembe günü ekonomi yönetiminin açıkladığı yeni adımların ardından 16,75'e kadar çekilen dolar kuru haftayı 17,00-17,02 seviyelerinde kapattı. Kur yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar 17,27 seviyelerinde güne başlarken, euro ise 18,13 TL'den işlem gördü.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön