19 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün en büyük sorunu ne?

İnşaat sektörünün en büyük sorunu ne?

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, inşaat sektörünün en büyük sorununun yetersiz müteahhit sayısının fazlalığı olduğunu söyledi.



Folkart Yapı'nın yeni projesi Folkart Vega'nın lansmanı bugün Hilton İzmir'de gerçekleşti. Toplantıya Folkart Satış Genel Müdür Yardımcısı Olcay Kamışlıdere, Folkart Genel Müdürü Metin Sancak, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Yüksek Mimar Gökhan Aktan Altuğ ve Folkart İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Maşallah Mutlu katıldı.

İnşaat sektörünün en büyük sorunu ne?

Toplantıda sektörle ilgili değerlendirmeler yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak sektörün en büyük sorununun Türkiye'deki yetersiz müteahhit sayısının fazlalığı olduğu söyledi.

Müteahhit olmak isteyen herkesin İstanbul'a bilet aldığını dile getiren Sancak, İstanbul'da 450 bine yakın satılmayı bekleyen konut olduğunu ve bu Konya'daki bina sayısına eşit olduğunu söyledi.

Sancak sözlerine şu şekilde devam etti; "İzmir'de durum İstanbul'dan daha farklı, İzmir'de her sene 30-35 bin konut yapılıyor ve aynı sayıda konut satılıyor. Kentte bir arz talep dengesi var, ama İstanbul'da bu denge yok."

 

Türkiye'de kuaför kadar müteahhit var

 

Türkiye'de neredeyse kuaför kadar müteahhit olduğunu söyleyen Sancak,"Müteahhit insanların hem geçmişini hem de geleceğini ipotek altına alıyor. Müteahhit olmak kolay bir şey değil. Türkiye'deki en büyük sorun herkes müteahhit olabiliyor. 300 bin müteahhitin 150 bini sektörü yaralıyor. En hızlı çözülmesi gereken sorun bu. Bir fırın açmak bile müteahhit olmaktan daha zor." dedi.

Folkart Vega'nın lansmanı yapıldı!

Mesut Sancak kimdir?

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön