20 / 04 / 2024

Bursa'nın en büyük sorunu kaçak yapılaşma!

Bursa'nın en büyük sorunu kaçak yapılaşma!

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Mehmet Albayrak, AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın tebrik ziyaretlerini kabul etti. Albayrak, Bursa'nın en büyük sorunu olan kaçak yapılaşmayı gündeme getirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.



İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Mustafa Er, Sayman üyesi Ayşe Asena Dişbudak ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Kamil Goral, şubeyi ziyaret eden AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Celil Çolak ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. 


15. Dönem Yönetim Kurulu'nun hedeflerinden bahseden İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın en büyük sorunu olan kaçak ve ruhsatsız yapılaşmayı gündeme getirmeyi sürdüreceklerini kaydetti. Kaçak yapılaşmaya deprem güvenliği açısından yaklaştıklarını söyleyen Albayrak, "Kaçak inşaatlar belirli şartnamelerden, yönetmeliklerden ve mühendislik hizmetlerinden uzak şekilde yapılmıştır. 

Bu yapılar kentin gelişimini engellerken, görüntü kirliliği de oluşturuyor. Her yapılan kaçak inşaat mesleğimizi ve meslektaşlarımızı da zor durumda bırakıyor. Bursa'da 650 bin yapı stoğu var. Bunun yüzde 60'ı yani 350-400 bine yakını kaçak ve ruhsata aykırı, büyük bir risk taşıyor. 2005 yılında Yıldırım Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz bina envanter çalışmasını Nilüfer ve Güzelyalı Belediyeleri ile de gerçekleştirdik. Önemli veriler elde ettik ve verileri kamuoyu ile paylaştık" dedi. 


ÇOLAK: TARIM ALANLARI KAÇAK YAPILAŞMADAN KORUNMALI 


Yeni Yönetim Kurulu'na başarılar dileyen İlçe Başkanı Celil Çolak, kentin doğru planlanması için meslek disiplini olarak inşaat mühendisliğinin önemli olduğunu söyledi. Nilüfer ilçesi ile ilgili önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Çolak, düzenli bir şehir olan Nilüfer'de de ne yazık ki kaçak yapılaşmanın bulunduğunu dile getirdi. Çalı, Yaylacık, Tahtalı, Aladdinbey, Ürünlü gibi yerlerde kaçak fabrikalaşma da bulunduğunu öne süren İlçe Başkanı Çolak, tarım alanlarının korunması gerektiğini vurguladı. 



Ali KAMUR/Bursa Hayat




Haber Gazete Bursa'da şu şekilde yer aldı...



AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ve yönetim kurulu üyeleri, inşaat Mühendisleri Odası'na (İMO) tebrik ziyaretinde bulundu. Yapılan ziyaret toplantısının gündemini Nilüfer'deki kaçak yapılaşma oluşturdu. 


İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Mustafa Er, Sayman üyesi Ayşe Asena Dişbudak ve Yönetim Kumlu üyesi Ali Kamil Goral, şubeyi ziyaret eden AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. 


TARIM ALANLARI KORUNMALI 


Yeni Yönetim Kuruluna başarılar dileyen İlçe Başkanı Celil Çolak, kentin doğru planlanması için meslek disiplini olarak inşaat mühendisliğinin önemli olduğunu söyledi. Nilüfer ilçesi ile ilgili önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Çolak, düzenli bir şehir olan Nilüferde de ne yazık İd kaçak yapılaşmanın bulunduğunu dile getirdi. Çalı, Yaylacık, Tahtalı, Aladdinbey, Ürünlü gibi yerlerde kaçak fabrikalaşma da bulunduğunu öne süren İlçe Başkanı Çolak, tarım alanlarının korunması gerektiğini vurguladı. Kaçak yapılaşmaya deprem güvenliği açısından yaklaştıklarını söyleyen İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, "Kaçak inşaatlar belirli şartnamelerden, yönetmeliklerden ve mühendislik hizmetlerinden uzak şekilde yapılmıştır. Bu yapılar kentin gelişimini engellerken, görüntü kirliliği de oluşturuyor. 

Her yapılan kaçak inşaat mesleğimizi ve meslektaşlarımızı da zor durumda bırakıyor. 2005 yılında Yıldırım Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz bina envanter çalışmasını Nilüfer ve Güzelyalı Belediyeleri ile de gerçekleştirdik. Önemli veriler elde ettik ve verileri kamuoyu ile paylaştık" dedi. 




Gazete Bursa



Haber Yeni Dönem Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


AK Parti Nilüfer ilce Başkanı Celil Çolak ve yönetim kurulu üyeleri, inşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak'ı ziyaret etti. Celil Çolak, "Düzenli bir şehir olan Nilüfer'de de ne yazık ki kaçak yapılaşma var. Çalı, Yaylacık, Tahtalı, Alaaddinbey, Ürünlü gibi yerlerde kaçak fabrikalaşma da bulunuyor. Tarım alanlarının korunması gerekli" derken, kaçak yapılaşmaya deprem güvenliği açısından yaklaştıklarını söyleyen İMO Başkanı Mehmet Albayrak da, "Her yapılan kaçak inşaat mesleğimizi ve meslektaşlarımızı da zor durumda bırakıyor. Bursa'da 650 bin yapı stoku var. Bunun yüzde 60'ı yani 350-400 bine yakını kaçak ve ruhsata aykırı, büyük bir risk taşıyor" ifadelerini kullandı. 


Yeni Dönem 


Geri Dön