19 / 04 / 2024

Nimet Bazan: Avcılar'ın en büyük sorunu dönüşüm!

Nimet Bazan: Avcılar'ın en büyük sorunu dönüşüm!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Avcılar Belediyesi başkan aday adayı Nimet Baylan Bazan, Avcılar’ın en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.



Cumhuriyet Halk Partisi'nin Avcılar Belediyesi başkan aday adayı olan öğretim görevlisi ve siyaset bilimci Nimet Baylan Bazan, üreten, şeffaf ve halk ile içiçe hareket edecek “Yeni Belediyecilik Sistemi”ni kuracağını belirtti. Bazan, “Her mahalleye kreş açarak, çocuklarımız için eğitimde fırsat eşitliği sağlayıp kadınları özgürleştireceğim” dedi. Cumhuriyet gazetesi yazarı İlayda Kaya'nın Bazan ile gerçekleştirdiği röportaj şu şekilde;

-Belediyecilik anlayışınızdan bahseder misiniz? Sahada nasıl tepkiler alıyorsunuz?

30 yılı aşkın süredir İstanbul’daki Gürpınar, Bahçeşehir, Başakşehir ve Ataşehir ilçelerinde yaptığım görevlerle edindiğim yerel yönetim tecrübesinin Avcılar’da önemli olduğunu düşünüyorum. Hayatımın sloganı, “Asla yılma, hep çalış, hep kazan.” Avcılar’da üreten, şeffaf, halk ile iç içe hareket edecek Yeni Belediyecilik Sistemi’ni kuracağım. Avcılar’da bütçemi gelir artırıcı çalışmalar, alternatif gelir kaynakları, finansmanın etkin yönetimi ve gider politikaları ile yapacağım. Avcılarlılar bilinçli ve her konuya vakıflar. Olumlu tepkiler alıyoruz. Çözüm önerileriyle karşımıza geliyorlar. Geçen günlerde, 90 yaşındaki cumhuriyet kadını olan bir teyze, “Atatürk’ümüze sahip çıkacak mısın?” diye sordu. İlk kez oy kullanacak gençlerimiz de yanımıza gelerek ‘Seni tanımaya geldik’ diyorlar. ‘Abla ben senin seçmenin olmak istiyorum’ diyen 8 yaşında bir çocuk bile geldi. Sahada yurttaşlarla iç içe sosyal demokrat belediyecilik anlayışını sürdürmeye devam edeceğiz.

-Avcılar’ın sorunları nelerdir? Bu sorunların çözümü nasıl olmalı?

Avcılar’ın birçok yerinde yetersiz altyapı, imar, deprem bölgesi olması sebebiyle acil kentsel dönüşüm ihtiyacı, trafik, otopark sorunları, istihdam, yoksulluk sorunları var. Avcılar bir deprem bölgesi olması sebebiyle, deprem konusunun çözümü açısından yapılması gerekenleri belirliyoruz. İşin uzmanları, üniversiteler, deprem uzmanları ile görüştük. Şehir ve bölge plancıları, jeofizik bilim dalının önde gelen isimleri ile arama kurtarma çalışmalarını sahada yürüten AFAD ekibiyle ortak bir çalışma yürütmek için sözlerimizi aldık. Avcılar’ı geleceğe hazırlamak istiyoruz.

Halkla iç içe yönetim

- Peki ya gerçekleştirmeyi istediğiniz projeleriniz neler?

Avcılar için başarılı bütçeler hazırladık. Bütçelerde model belediyecilik örnekleri sergiledik. İlk önce belediyenin tüm birimlerinin doğru bir şekilde haberleşebileceği bir sistem ile çarkların dönmesini sağlamak, belediyemizi ‘Akıllı Belediye’ haline getirmek istiyoruz. Geri dönüşüm projelerimizle ekonomimize ve burada yaşayan, çalışan esnafımıza, çevreye desteğimizi vereceğiz. Avcılar’da yaşayan, okuyan gençlerimize sağlıklı çalışabilecekleri ortamlar oluşturmak için ‘Kampus Kafeler’ oluşturacağız. Ayrıca mahalle ihtiyar heyetleri kurarak herkesin tecrübe bilgi ve görgüsünden yararlanacağız. Belediyeciliğin geleneksel olmazsa olmaz hizmetlerini park, bahçe, altyapı, yürüyüş yolları, spor alanları ve tesislerini, kent mobilyalarını, prestijli yollarını dizayn edeceğiz. Bir de ‘ALO Engel Timi’ kuracağız. Bu tasarımı engelli vatandaşlarımıza göre yapacağız.

Denizle barışacağız

-Avcılar sahili ve geri dönüşümle alakalı projeleriniz var mı?

Avcılar’da yaşayanlar yeteri kadar denizle buluşamıyor. Sahilimizdeki en önemli sorunlardan birisi güvenlik. Ayrıca denizden, deniz ürünlerinden daha fazla faydalanmamız gerekiyor. Projelerimizi hazırladık. Evsel atıkları evde gübreye dönüştürecek projelerimizden tutun, kendi tamiratını ve üretimini yapabilecek istasyonlarımız ile zaman kaybı olmadan parklarımız tamir olacak.


Geri Dön