17 / 04 / 2024

Güneri İnşaat, en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirecek!

Güneri İnşaat, en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirecek!

Güneri İnşaat özel sektörün en büyük kentsel dönüşüm projesine Ataşehir'de hazırlanıyor. Güneri İnşaat'ın hazırlattığı konsept projeler içinden arsa sahiplerinin seçimiyle hayat bulacak proje, katılımcı kentsel dönüşüm projesi olacak...




Güneri İnşaat özel sektörün en büyük kentsel dönüşüm projesine Ataşehir'de hazırlanıyor. Güneri inşaat'ın  hazırlattığı konsept projeler içinden arsa sahiplerinin seçimiyle hayat bulacak proje, katılımcı kentsel dönüşüm projesi olarak bir model oluşturacak.



İstanbul Finans Merkezi'nin de etkisiyle birini hayata geçirmeye hazırlanıyor. "f gözde yaşam merkezlerinden biri haline Güneri inşaat Yönetim Kurulu Başkanı gelen Batı Ataşehir'deki Barbaros Vekili Teoman Rıza Güneri, Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm heyecanı Mahallesi'nde 130 bin metrekarelik alanda yaşanıyor. Arsa sahipleriyle tek tek 25 ada ve 250'nin üzerinde parselde anlaşma yöntemiyle dönüşecek olan kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarmı paylaşımlarım Sermaye Piyasası Kurulu Barbaros Mahallesi'nin geçmişle geleceği anlatarak, toplamda 500'ün üzerinde hak (SPK) Lisans Uzman Değerleme firmanın haklarını tam olarak tanımlamayan metinlere rastladık. 


VİLLA SİTELERLE TANINIYOR 


Bugüne kadar bana Evleri, Hisar Konakları, Kandilli Koru Evleri, Kalamış Sun Marine gibi birçok projeye imza atan, Boğaz bölgesinde villa site projeleriyle tanınan Güneri İnşaat Barbaros Mahallesi'nde Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projelerinden sahibinin bulunduğu kentsel dönüşüm alamnda hak sahipleriyle 8 aydır anlaşma sürecinin devam ettiği bilgisini verdi. 


GEÇMİŞ KORUNACAK 


Teoman Rıza Güneri, İstanbul'un lokasyon olarak değerli olan bölgelerinden Barbaros'ta, hak sahiplerinin geçmişten bu güne taşıdıkları anıları, değerleri koruyacak bir proje hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Güneri, anlaşmaların tamamlanmasıyla daire Şirketlerince belirlenecek değerler üzerinden oluşturulacak puanlama sistemiyle yapacaklarım anlattı. Teoman Rıza Güneri kentsel dönüşümün yeni bir konu olduğunu, normal kat karşılığı anlaşmalara göre çok daha özellikler içeren sözleşmelerle yürütülmesi gerektiğini inceledikleri birçok sözleşmede eksiklikler gördüklerini ifade ederek, "İncelediğimiz birçok sözleşmede ilerde tıkanmalara neden olacak eksikliklere, arsa sahiplerinin veya yüklenici Geniş bir hukukçu heyetle çok titiz bir çalışmayla hakkaniyete dayalı, ilgili yeni yasal düzenlemelerin de ışığında sözleşme metni geliştirdik" dedi. 


HAK SAHİPLERİ SEÇECEK


Güneri, projeyi arsa sahiplerinin beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendireceklerini açıklayarak, "Arsa sahipleri sunduğumuz alternatif projelerden birini seçecek. Seçilen projeyi hayata geçireceğiz" dedi. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön