26 / 04 / 2024

Tarihin en büyük krizi yaşanıyor! Dolar fırladı, sterlin çöktü...

Tarihin en büyük krizi yaşanıyor! Dolar fırladı, sterlin çöktü...

Tarihin en büyük krizini yaşayan İngiltere'de  büyük kriz başladı. Sterlin dolar karşısında resmen çöktü. İşte ayrıntılar...



İngiliz hükümeti 45 milyar sterlin hacmindeki vergi indirim paketini açıklamasının ardından İngiliz sterlini, dolar karşısında 1.0350 ile tüm zamanların en düşük seviyesine düştü.

 Tarihin en büyük krizi yaşanıyor! Dolar fırladı, sterlin çöktü...

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, geçtiğimiz cuma günü ülkede toplamı 45 milyar sterlini bulacak vergi indirimlerinin uygulanmasına hazırlanıldığını açıklamıştı. Bu da ülkenin dış borçlanmasının artacağı yönündeki beklentileri artırarak, sterlinin güçünü kaybetmesine nedne oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön