29 / 03 / 2024

Türkiye'nin en büyük sosyal yaşam kampüsü Buca'da inşa ediliyor!

Türkiye'nin en büyük sosyal yaşam kampüsü Buca'da inşa ediliyor!

Türkiye’nin en büyük sosyal yaşam kampüsü Buca’da yükseliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kampüste huzurevi, engelli eğitim merkezi, yaşlı rehabilitasyon merkezi, havuz, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi gibi bir çok tesis bulunuyor..



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kampüste huzurevi, engelli eğitim merkezi, yaşlı rehabilitasyon merkezi, engelliler ve yaşlılar için birer havuz, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi, kapalı spor salonu, çocuk oyun ve açık hava spor alanları, konferans salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu yer alacak.

Türkiye belediyecilik tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan “Fuar İzmir”i geçtiğimiz ay sonu hizmete alarak Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar merkezini kente kazandıran  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kentlilerin pek çok önemli ihtiyacını aynı merkezde giderilebileceği, geniş yelpazede hizmet verecek “Sosyal Yaşam Kampusu”nü tamamlamak üzere çalışmalarına hız verdi. İnşaatları yüzde 55’i geçen kampus alanını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ile Yapı İşleri Daire Başkanı Ayşen Kalpalı da eşlik etti. Şantiyede kampus binaları ve inşaat seviyeleri hakkında kısa bir brifing alan Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra alanı gezdi.

Sosyal Yaşam Kampusü’nün, kentin çok önemli bir sosyal destek projesi olarak İzmirlilere hizmet vereceğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, bu büyük yatırımı bir an önce kente kazandırmak için çalıştıklarını vurguladı. Bitiş tarihi için yıl sonunu hedef gösteren Başkan Aziz Kocaoğlu, uzun yıllardır planladığı bu projenin hayata geçmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Buca’da bu arazide konuşlanmasını planladığımız Sosyal Yaşam Kampüsü’nün kaba inşaatı hemen hemen bitmek üzere. İnce işlerine de başladık. Burada 350 yataklı bir huzurevi var. Ağır bakım hastaları için 80-100 civarında yatak kapasitemiz var. Ayrıca yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonumuz var. Engelli vatandaşlarımızı için rehabilitasyon merkezi var. 54 dönümlük inşaat alanında binalarımız yerlerine oturduktan sonra da tüm alanın peyzajı yapılacak. İzmirli hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.


65 milyon TL’lik yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Tınaztepe’de oluşturduğu kampus inşaatında toplam 7 bina kuruluyor. 64.8 milyon liralık bu örnek yatırım, pek çok özelliğiyle “Türkiye’de ilk ve tek” olacak.

65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan ve içeriği itibariyle Türkiye’nin en büyüğü olan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açık hava spor alanları ile otopark alanları yapılacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen modern tesiste, engellilere eğitimin yanı sıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde engellilerle birlikte yaşlılara da hizmet sunulacak. Merkezde ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak.

Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.


Gerçek Gündem


Geri Dön