16 / 04 / 2024

sterlinde neler oluyor

sterlinde neler oluyor

İngiltere'de eski maliye bakanı Kwasi Kwarteng'in görevden alınmasının ardından sert düşüş yaşayan sterlin, atanan yeni bakanın açıklamaları ve İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın ekonomi paketinde daha fazla geri adım atabileceği beklentisi sonrası değer kazandı.

Sterlinde son dakika gelişmesi! Sterlin sahalara geri dönüyor

İngiltere’nin yeni maliye bakanının yaptığı açıklamalardan sonra sterlin bu sabah İngiltere Başbakanı Truss’ın ekonomi paketinde daha fazla geri adım açıklayabileceği beklentisi ile yükselişe geçti. Sterlin resmen sahalara geri dönüyor. Sterlinde son dakika kritik gelişmeler...

İngiltere'de vergi tekrar gündemde, sterlin düşüyor

İngiltere'de vergi indirimi tekrar gündeme geldi. Liz Truss'ın vergi indirimine yönelik konuşmalarından sonra sterlin düşmeye başladı. Son dakika...

Sterlin neden düşüyor? İşte sterlindeki düşüşün sebebi...

Geçtiğimiz günlerde İngiliz sterlini, ABD dolar kuru karşısında 20 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Sterlin/dolar paritesi 1.03 seviyesine kadar düşmüştü. Peki sterlindeki düşüşün sebebi ne? Sterlin neden düşüyor? İşte düşüşün nedeni...

Tarihin en büyük krizi yaşanıyor! Dolar fırladı, sterlin çöktü...

Tarihin en büyük krizini yaşayan İngiltere'de  büyük kriz başladı. Sterlin dolar karşısında resmen çöktü. İşte ayrıntılar...

Sterlin dolar karşısında tepetaklak oldu! 37 yılın en düşük seviyesi görülüyor

İngiltere'de Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'in mali teşvik açıklamalarından sonra sterlindeki toplam kayıp yüzde 2'yi aştı ve sterlin dolar karşısında tepe taklak olurken 37 yılın en düşük seviyesini gördü.

Sterlinde 37 yıldan sonra bir ilk yaşanıyor! Kıyamet kopuyor hemen bakın

Sterlin/dolar kurunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sterlinde 37 yıldan sonra bir ilk yaşanıyor. İşte detaylar...

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

Konut fiyat endeksi yavaşlarken, altın fiyatları yükseliyor! Piyasalara ne oluyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ekim ayında konut fiyatlarında yıllık artış hızının yüzde 86,5'e gerilediğini açıkladı. Altında ise yükseliş yüzde 24'lük oranı geçti. Piyasalarda neler oluyor?

Kripto para piyasasında neler oluyor? Hangi coin’ler değer kazandı, hangileri kaybetti? Hemen bakın!

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC) son 24 saatte 0,78 oranında değer kazanarak 35,253 dolardan işlem görmeye başladı. Ethereum (ETH) yüzde 0,92 değer kaybetti.

Kripto paralarda neler oluyor? Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor!

Lider kripto para Bitcoin, haftanın 2. gününde 35 bin dolar bölgesinde dar bir bantta fiyatlanırken, kripto para piyasasında olumlu görünüm de sürüyor. İşte kripto paralarda son durum....

Google dövizi tekrar düşürdü! Arama yapanlar şaştı kaldı! Dolar 24, euro 25 TL! Neler oluyor?

Son zamanlarda tarihi zirveleri ile gündemden düşmeyen dolar ve euro kurunda geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da yine rakamlar farklı açıklandı. Google'da bir anda dolar 24 euro ise 25 TL oldu.Neler oluyor?

Kripto para borsasında neler oluyor? Bitcoin 34 bin dolarda kalacak mı? Hemen bakın!

Bitcoin (BTC) hafta sonuna 34 bin dolar seviyesinde girerken bir çok kripto para da bu rüzgarın etkisiyle yükseliş yaşadı. MINA, LINK ve FLOKI gibi kripto para birimlerinde yüzde 50’nin üzerinde artışlar oldu.

Günün öne çıkan kripto paraları hangileri oldu? Kripto para borsasında neler oluyor? Hemen bakın!

Bitcoin'in (BTC) 30 bin dolara yakın fiyatlamasıyla birlikte volatilite kazanan altcoin piyasasında hangi kripto paralar öne çıktı? 8 yıl önce 2 bin ETH alan balina yatırımcı 3,2 milyon dolar kazandı.

Kripto para borsasında neler oluyor? Hangi paralar kazandırdı, hangileri kaybettirdi? Hemen bakın!

Jeopolitik riskler kripto para borsasını da etkiledi. 27 bin dolara kadar geri çekilen Bitcoin (BTC), bir çok altcoin’de de büyük etki yarattı.

Bitcoin haftaya sert bir düşüşle başladı! Kripto para piyasasında neler oluyor? Hemen bakın!

Bitcoin fiyatı haftaya başlarken ani bir düşüş ile karşılaştı ve 27.500 dolar seviyelerine kadar indi. Analistler, gelişmelere göre Bitcoin’in 28,350 dolara çıkabileceği gibi, 26,350 dolar civarında destek bulabileceğini belirtiyor.

Küresel piyasalarda şahin Fed'in yankıları devam ediyor! Piyasalarda neler oluyor hemen bakın!

Fed toplantısının ardından para politikasına ilişkin beklentiler ve yumuşak iniş sayesinde çok hızlı bir gevşeme beklenmemesi, ABD bütçe açığı ve enflasyon endişeleri ABD tahvil getirilerini 10 yıldan uzun bir sürenin zirvesine çıkardı.

Borsada neler oluyor? Uzmanlar uyarıyor! Kısa vadeli dalgalanmalara dikkat!

Son zamanlarda borsada yaşanan satışlar ‘soluksuz bir şekilde artan borsada kâr satışları olarak’ yorumlanıyor. Yüksek enflasyon endeksteki trendin muhafaza edilmesine katkı sağlarken kısa vadeli dalgalanmalar küçük yatırımcının canını yakabilir.

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

sterlinde neler oluyor Haberi

sterlinde neler oluyor

İngiltere'de eski maliye bakanı Kwasi Kwarteng'in görevden alınmasından sonra sert düşüşler yaşayan sterlin, atanan yeni bakanın açıklamaları ve İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın ekonomi paketinde daha fazla geri adım atabileceği beklentisi sonrası yükselerek dolar karşısında yüzde 2 değer kazandı.

Sterlinde tüm gözler İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın türbülans yaratan planlarında atacağı olası geri adımlara çevrildi. 

Bu hafta finansal piyasalar tarafından onay alıp alamayacağı açısından İngiltere Başbakanı Liz Truss için kritik gelişmeler olacak. Planladığı vergi indirimlerinden dolayı Truss’ın göreve gelmesinden bu yana sterlin zayıflarken, İngiliz tahvil getirileri uzun yıllar sonra görülmeyen seviyelere yükselmişti.

STERLİNDE NELER OLDU?

Küresel piyasalardaki çalkantı sebebiyle Truss, cuma günü kurumlar vergisi artışını askıya almaktan vazgeçtiklerini açıklamak zorunda kalmıştı.

Eski bakan Kwasi Kwarteng’in 23 Eylül tarihinde açıkladığı borçlarla fonlanacak 45 milyar dolarlık vergi kesintisi...