25 / 04 / 2024

geliri olan özürlüler emlak vergisi öder mi

geliri olan özürlüler emlak vergisi öder mi

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Togg 2024'te kaç adet üretilecek? Togg kurasız satış tarihi belli oldu mu?

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’a sahip olmak isteyenler için açıklanan tarihte kurasız siparişler verebileceği kaydedildi. Buna göre, Togg’un SUV modeli T10X’in yanında gelecek sene sedan model için de düğmeye basılacağı açıklandı. Peki, kurasız Togg ne zaman satılacak? İşte haberin detay

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Arda Güler'e tahsis edilen Mercedes İspanyol basınının gündeminde: Kaç para? 

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Milli gururumuz Arda Güler'e tahsis edilen lüks otomobil İspanyol basınında manşetlerde yer aldı. Her adımı olay olan Arda Güler'in otomobili de oldukça konuşuldu. İşte detaylar...

9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Mülk sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. 9 bin 500 TL'den fazla geliri olan hemen baksın! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var! Kira geliri vergisi...

Çalışmayan ev hanımlarına her ay harçlık gibi 1100 TL para ödemesi yatacak! Ancak bu şartları karşılamanız gerek!

Son dakika...Asgari ücretin üçte birinden az geliri olan hanelerde yaşayan sigortası olmayan ev hanımlarına 1100 TL para ödemesi yatacak! İşte ayrıntılar...

Yüzde 40 özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?

Engelli raporu, belli şartları taşıyan kişilere verilmektedir. Belirlenen engellilik oranına sahip olanlar bu raporu alabilir. Peki “Yüzde 40 oranında özürlü raporu olan kaç yılda emekli olur?” İşte detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisse devri, daha çok kardeşler ve akrabalar arasında konuşulup tartışılan bir konudur. Peki hissenizi kardeşinize devretmek istiyorsanız ne yapmalısınız, Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Okul çağında çocuğu olanlar bu haberi mutlaka okuyun

Okulla dönüş masrafları alt alta sıralandığında büyük bir harcama kalemine dönüşüyor. Yıl boyunca yaptığınız masrafları gider kaydedip vergiden düşebilirsiniz. Sakın harcama belgelerinizi biriktirmeyi unutmayın. Kira geliri olan veliler bu haber sizi de ilgilendiriyor.

Kırmızı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Ets Palladium Şubesi açıldı!

Kırmızı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Ets Palladium Şubesi Ataşehir’de 800 bin TL serrmaye bedeli ile İbrahim Halil Kırmızı tarafından açıldı.

Öz İşler Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz İşler Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Bağcılar’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem İşler tarafından kuruldu.

Döviz geliri olan gayrimenkullerin satışına teşvik geliyor!

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımı hızla devam ediyor. Döviz getirisi olan gayrimenkullerin satışı içi Türkiye'de çeşitli teşvik politikaları gündemde.

Koray GYO Yapı Kredi Plaza'dan 9.3 milyon TL'ye ofis aldı!

Koray GYO Yönetim Kurulu'nun kararıyla, ekspertiz değeri KDV hariç 9 milyon 385 bin TL, KDV Dahil 63 bin TL kira geliri olan Yapı Kredi Plaza Sitesi'ndeki B Blok 25 no'lu bağımsız bölüm KDV hariç 9 milyon 300 bin TL bedel karşılşığında satın alındı.

Demet Özdemir 48 bin TL'lik giyinme odasını bedavaya yaptırdı!

Reklam karşılığı iş yaptıran ünlüler kervanına Demet Özdemir de katıldı. Reklamlar ve dizilerle yüklü geliri olan oyuncu, 48 bin TL'lik giyinme odasını reklam karşılığı bedavaya yaptırdı.

geliri olan özürlüler emlak vergisi öder mi Haberi

geliri olan özürlüler emlak vergisi öder mi

Emlak vergisini, Türkiye sınırları içerisinde taşınmazı olan herkesin ödemesi gerekiyor. Ancak 1319 sayılı kanun gereğince tek meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor.


Emlak vergisinde geliri olmayan tek mesken sahipleri vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Muafiyet için sahip olunan evin 200 metrekareden büyük olmaması gerekiyor. 


Muafiyet şartlarını taşıyan kimseler belediyeye müracaat ederek vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. 2016 yılında yapılan düzenleme ile engelliler muaf olabilecek kimseler arasında eklendi.


Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.


Özürlülerin indirimli bina vergisi oranından yararlanabilmeleri için bu durumlarını tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınmış olan sağlık kurulu raporu ile ilgili belediyelere belgelendirmeleri gerekiyor.


Peki, engelli kimsenin geliri varsa ne olur? Geliri olan özürlülerin emlak vergisi muafiyeti var mı?


Özürlülerin indirimli oran uygulamasında "gelir elde...