26 / 04 / 2024

gelişmekte olan lokasyon

gelişmekte olan lokasyon

Hangi konutlar prim potansiyeli taşır? Bir konutun prim yapacağını anlayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken 8 önemli kriter ne?

Gelişmekte olan ülkeler dolara alternatif arıyor! BRICS Amerikan Doları'nın egemenliğine meydan okuyor!

Gelişmekte olan ülkelerden oluşan BRICS grubu (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika), Amerikan dolarının küresel ekonomik sistemdeki üstünlüğüne karşı harekete geçerek alternatif arayışlarını hızlandırıyor.

Türkiye FED’in faiz politikası ile büyük darbe alacak! İngiliz haber ajansı Reuters duyurdu

İngiliz haber ajansı Reuters’ın yayımladığı bir analize göre, gelişmekte olan ülkeler, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın geçtiğimiz hafta sinyalini verdiği uzun süreli olarak yüksek faiz politikası dahilinde en kırılgan ekonomiler konumunda… İşte detaylar…

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.

Türkiye de zincirleme krize girecek ülkeler listesine girdi! Tehlike git gide yaklaşıyor

Dünyayı çepeçevre saran ekonomik sarsıntı gelişmekte olan ülkelerin zincirleme şekilde krize girmesine neden olacak uyarısı yapıldı. Türkiye'de temerrüde giren ülkeler listesinde yer alıyor. Peki uzmanlar ne diyor bizi neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Bloomberg'den kritik analiz: Dolar kuvvetlenecek!

ABD'de Fed'in enflasyona karşı faiz oranlarını artırması, doların güçlenmesiyle bu yıl gelişmekte olan piyasaları zor durumda bırakabilir. Bloomberg Economi'ye göre Türkiye, Arjantin'den sonra Fed'in faiz artırımlarına karşı en kırılgan ikinci yükselen piyasa konumunda.

IMF'den sert uyarı! Çalkantılı döneme hazırlıklı olun!

Uluslararası Para Fonu (IMF), gelişmekte olan ülkeleri Fed'in faiz artırımı beklentisi nedeniyle çalkantılı bir döneme hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. IMF, bu ülkelerdeki yüksek enflasyona ve kamu borcuna dikkat çekti.

Son dakika haberi! Dolar 12 liraya yükseldi!

Dolar/TL kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı faiz açıklamalarının ardından sabah saatlerinde yeni bir rekor kırdı. Gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu.

Dolar/TL 11.70'in üzerinde!

Dolar/TL kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı faiz açıklamalarının ardından sabah saatlerinde yeni bir rekor kırdı. Gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu.

Afrika kıtası banka yerine Bitcoin’i kullanıyor!

Gelişmiş ülkeler kripto paralarla ilgili yasal düzenleme hazırlıkları gerçekleştirieken; gelişmekte olan ülkeler dijital paraları hayatın bir parçası yaptı.

Kripto paralar gelişmekte olan ülkelerin odağında!

ABD ve İngiltere gibi gelişmiş ekonomilerin hala şüpheli baktığı kripto para birimleri, gelişmekte olan ülkelerde daha fazla destekle karşılaşıyor. Uzmanlar, bu hareketin Bitcoin adaptasyonunu yükselteceğine ilişkin tereddütler olduğunu belirtiyor.

Moody's tarafından Türkiye'ye uyarı geldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, varlık risklerinin en fazla artması beklenen 'gelişmekte olan ülke' olarak Türkiye'ye dikkat çekti.

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” dedi.

Türk lirası gelişmekte olan ülke para birimlerini geride bıraktı!

Türk Lirası, kasım ayından bu yana dolar karşısında yaklaşık yüzde 15 değer kazancıyla gelişmekte olan ülkeler arasında en iyi performans gösteren para birimi oldu.

gelişmekte olan lokasyon Haberi

gelişmekte olan lokasyon

2008'den itibaren genel trendi bir tarafa bırakıp, proje bazlı değerlendirmeler yapacağımızı bir önceki yazımda anlatmıştım.

Bu hafta sizlere konut piyasası ile ilgili çok önemli, hiçbir yerde bulamayacağınız püf noktaları sıralayacağım.

Hangi konutlar prim yapar? Tersten okursanız hangi konutlar prim yapmaz? Tercih sizin.

Ama bundan önce altın cümleyi söyleyeyim: Oturduğunuz bir eviniz varsa, kira gelirine ihtiyacınız varsa dükkan veya mağaza alın. Kira gelirine ihtiyacınız yoksa arsa satın alın. Arsa satın alırken planlarınızı, aldığınız arsayı en az 10 yıl unutmak üzerineeyapın.

1) Gelişmekte olan lokasyon: Konut satın aldığınız veya ayacağınız bölge kentin gelişmekte olan bölgesiyse prim potansiyeli vardır. Bulunduğunuz kent birden fazla yöne doğru gelişiyorsa hızlı gelişenin prim potansiyeli, yavaş gelişenlerden fazladır.

2) Yatırımlar: Tercih...