20 / 05 / 2024

Dev finans kuruluşundan kabus gibi dolar yorumu! Deprem, doları da vuracak!

Dev finans kuruluşundan kabus gibi dolar yorumu! Deprem, doları da vuracak!

Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada , aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok gelişmekte olan ülke parasında değer kaybı beklendiği bildirilirken Türk Lirası’nda depremin de etkili olacağı ve Dolar TL'nin yükseleceğine yer verildi.



Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından yapılan değerlendirmeye göre Nijerya, Ukrayna, Arjantin, Gana, Sri Lanka, Zimbabwe ve Bangladeş gibi ülkelerde devalüasyon riskinin olduğu bildirilirken Türk Lirası’nda değer kaybının görüleceğini ve Türk Lirası üzerinde baskının artmasının beklendiği ifade etti.

Dev finans kuruluşundan kabus gibi dolar yorumu! Deprem, doları da vuracak!

DOLAR ASLINDA 21 TL

Analizin Türkiye ile ilgili kısmında Türk Lirası’nın yapay olarak güçlü tutulduğu fikrinde olunduğu, enflasyon baskılarının deprem felaketi nedeniyle daha da artabileceği öngörüldü. IIF, cari açığın giderek yükselmesi üzerine Türk Lirası için öngördüğü adil değeri Eylül 2022 yılında 16.50 TL düzeyinden 21 TL’ye çıkarmıştı. Amerikalı yatırım bankası JP Morgan tarafından Türkiye ile ilgili yapılan açıklamada ise hükümetin geleneksel olmayan ekonomik adımlar attığı ve bunun sürdürülemez olduğu vurgulandı.

Peki, bu gün dolar kaç TL? Euro ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön