24 / 04 / 2024

Gerçek değer

Gerçek değer

Gerçek değer – rayiç değer farkı vatandaşı yakıyor. Alım satım sırasında yapılan bazı hileler konut tüketicilerini ileride sıkıntıya sokmaktadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle değerlendiriyor...

Gerçek değer – rayiç değer farkı vatandaşı yakıyor!

Gerçek değer – rayiç değer farkı vatandaşı yakıyor. Alım satım sırasında yapılan bazı hileler konut tüketicilerini ileride sıkıntıya sokmaktadır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle değerlendiriyor...

Fahiş konut fiyatları için bir tedbir daha! Toplu değerleme modeli geliyor!

Gayrimenkullerin gerçek değerinden satılmasını sağlamak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nce Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kuruluyor. Ayrıca kurulacak olan “toplu değerleme modeli”yle, fahiş fiyat balonu da  patlatılacak.

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Gram altın değerinde yükseliş trendi: Beklenen değer 2.000 lira ve üzeri!

Ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, tüm öngörülerinde doğru çıkan bir şekilde gram altın hakkında bilgiler verirken, altının gerçek değerini açıklarken üzücü bir haber verdi.

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

Araçlarda hangi renk daha fazla değer kaybediyor? Şoke eden sonuçlar açıklandı!

Amerika’da 3 yaşındaki 1,3 milyondan fazla ikinci el otomobil üzerinden gerçekleştirilen araştırma ile otomobillere en fazla değer kaybettiren renkler belli oldu. iSeecars tarafından yapılan araştırmanın sonuçları yayımlandı.

Barbie’nin ‘Rüya Evi’ gerçek hayatta inşa edildi: İki gün ücretsiz konaklama imkanı sunulacak!

Barbie filminin reklam çalışmaları şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak yapımcılar, Barbie'nin Rüya Evini gerçek hayatta inşa etti ve Airbnb'de listeledi.

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Gerçek 4d Çizim Ve Dizayn Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Gerçek 4d Çizim Ve Dizayn Hizmetleri Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahim Sarsur tarafından kuruldu.

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek,  doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı.

1 doların gerçek değeri ortaya çıktı! İşte doların asıl ederi...

IIF Eski Başekonomisti, doların gerçek değerini açıklayarak aslında 1 doların asıl değeri bu kadar diyerek rakam verdi.

Gerçek değer Haberi

Gerçek değer

Gerçek değer – rayiç değer farkı vatandaşı yakıyor. Alım satım sırasında yapılan bazı hileler konut tüketicilerini ileride sıkıntıya sokmaktadır. Bu hilelerden biri de emlak vergisine esas belediye rayiç bedeli – gerçek bedel (gerçek rayiç bedel) farkıdır. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle değerlendiriyor;

‘’Arsa ve konut alım satımında tapudaki bedel belediye rayiç değeri üzerinden değil gerçek değer üzerinden belirtilmelidir. 

Tapu harcı satıcı firmaların göz ardı ettiği bir husus çünkü kural olarak bu harcı hem alıcı hem de satıcı öder gibi görünmekle birlikte harcın tamamı alıcıya yansıtılıyor üstelik miktarı da yüksek.  Fakat yine de firmalar evin satış değerini gerçek değerin altında göstererek gelir vergisi matrahını gizlemek istiyorlar, tapuda evin değerini, bildirilebilecek asgari değer olan “emlak vergisi değeri”nden bildiriyorlar. Hatta bu...