25 / 04 / 2024

giresun hes santrali nerede

giresun hes santrali nerede

Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Hisarcık köyünde Bayburtlu ile Yarbaşı mahalleleri sakinleri, ilçeye bağlı Kanlıca köyündeki HES'e su taşıyacak olan toplama havuzunun arazilerine yapıldığını iddia ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler...

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Giresun için acele kamulaştırma kararı!

Giresun'da tesis edilecek olan Güce Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

AYM'den Giresun Akköy HES'e onay!

AYM, Giresun'daki Gelevera, Karaovacık ve Karvaz dereleri üzerinde yapılan Akköy HES yapımı nedeniyle özel hayata, aile hayatına saygı hakları ile konut hakkının ihlal edildiğini ileri süren bölge halkının bireysel başvurusunu reddetti.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

Çamlıca 1 HES'in özelleştirme ihalesi ertelendi!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi, gelen tekliflerin komisyonun belirlediği asgari tutarın altında kalması nedeniyle ertelendi.

Giresun Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 22 Eylül'de!

İkisu Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., Giresun İli, Dereli İlçesi'ne Kırma-Eleme Tesisi ve Beton Santrali projesinin yapılmasını planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 22 Eylül Perşembe günü yapılacak.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Kırgızistan, HES projelerine yeni yatırımcı arıyor!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı projelerine yeni yatırımcı aradıklarını belirtti.

IC içtaş Kadıncık HES'leri 49 yıl işletecek!

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), IC içtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verdi.

EPDK'dan IC İçtaş'a 49 yıllık HES üretim lisansı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

Giresun ve Gümüşhane Pamuk Barajı projesinin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Aziz Enerji Üretim Şirketi Giresun ve Gümüşhane illeri arasında Pamuk Barajı HES projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı ise 11 Ağustos'ta yapılacak.

Antalya’ya 29 yeni HES ve baraj!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 adet hidroelektrik santrali (HES) ve barajın olduğu Antalya’da özel şirketler aracılığıyla 29 adet yeni HES projesinin daha hayata geçirilmesi gündemde

giresun hes santrali nerede Haberi

giresun hes santrali nerede


Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı Hisarcık köyünde Bayburtlu ile Yarbaşı mahalleleri sakinleri, ilçeye bağlı Kanlıca köyündeki Hidroelektrik Santrali’ne su taşıyacak olan su toplama havuzunun arazilerine yapıldığını iddia ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.


Hisarcık Köyünün Bayburtlu ile Yarbaşı Mahalleleri arasına kurulan havuzun inşaatı nedeniyle susuz kaldıklarını ve arazilerine giremediklerini anlatan köylüler, kendilerinden habersiz arazilerinde kamulaştırma yapıldığını belirttiler.


2011 yılında Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nden aldıkları belgede kamulaştırılan alanın tarım ve iskan alanı olduğunu ifade eden arazi ortaklarından Hasan Özdemir, “Bizim tarım arazilerimiz kadastro sonucu orman arazisi oldu. Elimizde bununla ilgili belgemiz var, ama bize sorulmadan kamulaştırma yapıldı. Dilekçe verdik ama bir sonuç çıkmadı. Yetkililer bize sahip çıkmadı” dedi.


Arazilerinin kendilerine bilgi verilmeden kamulaştırıldığını iddia eden Özdemir, “Baraj inşaatı başlarken bize araziye girilmeyeceğini söylediler. Ancak kısa bir...