27 / 04 / 2024

giriş katında oturanlar aidat ödeyecek mi

giriş katında oturanlar aidat ödeyecek mi

Bağımsız kat malikleri ortak yerleri kullanmamaları nedeniyle ortak giderlerden muaf tutulabiliyor. Bu durumda bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurabilir, yönetim planındaki hükmün değiştirilmesini talep edebilirsiniz..

Mahkeme kararı ile evden çıkarılan kiracı, 2 kızıyla sokakta kaldı!

Antalya'da iki kızıyla bir binanın giriş katında 7 yıldır ikamet eden Edip Ayhan, mahkeme kararıyla evden çıkarılınca sokakta kaldı.

Bankalar katında deprem! Tarihin en büyük olayı yaşandı, müşteriler çok tedirgin

Bankacılık sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli bankaları arasında yer alan bir bankaya tarihi bir ceza kesildi. Müşteriler de kesilen cezanın büyüklüğü karşısında tedirginlik yaşadı.

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Aidatlar...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidatları yazdı. Peki giriş katında oturanlar aidat öder mi?

Tapu dolandırıcılıkları arttı! Yaşlılar ve yurt dışında oturanlar radarda!

Özellikle Türkiye dışında oturan ve yaşlı insanlara ilişkin sahte vekalet kullanılarak yapılan taşınmaz satışlarında yükseliş kaydedildi. Hukuk sektöründen temsilciler bu satışlara engel olmak amacıyla web tapuya “ben gelmeden işlem yapılamaz” beyanı yazılması tavsiyesinde bulundu.

Apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını kaleme aldı. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Beyoğlu'nda bir binanın çatı katı çöktü!

Beyoğlu'nda bulunan bir binanın çatı katında çökme yaşandı. Olay sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken,sokakta bulunan otomobilde hasar meydana geldi.

Çatı katında oturanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Bizim binada çatı arası daire sahibi, terasın da kendisine ait olduğu iddiasında. Dairesinin teras önünde olması, bu yerin çatı dairesine ait olduğu şeklinde kabulünü gerektirir mi?' sorusunu yanıtladı.

Sahilde oturanlar dikkat! Sular altında kalabilirsiniz!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Ergin Ulutaş, beklenen Marmara Depremi'nde deniz içi heyelan olma ihtimalinin olduğunu ve ciddi tsunami etkisi olacağını belirtti ve sahil kenarında oturanları uyardı.

İzmir depreminde panikleyen inşaat işçisi gökdelenin 24. katından düştü!

İzmir depremi sırasında çalıştığı gökdelenin 24. katında panik yaşayan 21 yaşındaki inşaat işçisi Melih Dağbaşı, gökdelenden düşerek hayatını kaybetti.

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Giriş katında oturanlar asansör parası ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Bu durumu değiştirmek için yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz... 

giriş katında oturanlar aidat ödeyecek mi Haberi

giriş katında oturanlar aidat ödeyecek mi

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mıdır? Bu ödemeyi yapmamak için ne yapmam gerekiyor?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mıdır? Yaşadığım apartmanın asansörü çok eski. Sürekli masraf çıkartıyor. Hiç asansör kullanmadığım halde durmadan ödeme yapıyorum. Bu ödemeyi yapmamak için ne yapmam gerekiyor?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir.

Çoğunlukla uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde yoksa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme getirerek, yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz. Bu toplantıda adil bir...