19 / 04 / 2024

Gökmen Mengüç imar planları

Gökmen Mengüç imar planları

Gökmen Mengüç, “Eskiden bir alan imarda ne ise üzerine onunla ilgili yapılar inşa edilebiliyordu. Şimdi ise imarda konut alanı olan bir yere kreş, okul, ticaret merkezi yapılabilecek.

Buğra Gökce'den imar barışı açıklaması: Karşı duracağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olan Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce, imar barışı ve deprem riski ile ilgili X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte Gökce'nin o açıklaması...

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

Beykoz Gümüşsuyu imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi (1897 Ada) 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde İmar Uygulaması İlanı askıya çıkarıldı.

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gündüz Telekomünikasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündüz Telekomünikasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Gökmen Gündüz tarafından kuruldu.

Kağıthane Gürsel Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi, Gürsel Mahallesi Muhtelif Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Beykoz Gümüşsuyu imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi 1831 Ada 16, 17, 18,19, 20 ve 23 Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

İmar barışında flaş gelişme! Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Peki Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağdur bekliyordu...

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, İkitelli-2 (Ziya Gökalp) Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Göktürk imar uygulaması askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Göktürk Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı askıya çıkarıldı.

Gökçe İmar İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gökçe İmar İnşaat Limited Şirketi Sancaktepe'de Ömer Faruk Gökçe tarafından kuruldu.

Gökmen Mengüç imar planları Haberi

Gökmen Mengüç imar planları


Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) İnşaat Meslek Komitesi`nin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ile imar ve şehircilik daire başkanı Gökmen Mengüç, müteahhit, inşaatçı, mühendislere oda meclis salonunda Türkiye`nin İmar Planı İmar Yönetmeliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği hakkında sunum yaptı. KOTO Başkanı Murat Özdağ ile meclis başkanı Bülent Karagöz de toplantıyı dikkatle takip etti.

VATANDAŞIN LEHİNE 

Sunumda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç söz aldı. Yeni imar uygulamaları hakkında konuşan Mengüç, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tüm Türkiye`de aynı imar rejimini uygulamayı planlıyor. Böyle bir şey aslında mümkün değil. Biz Kocaeli`nin 12 ilçesinden 10`unda vatandaşın yararına olacak imar uygulamaları yaptık” dedi.

KONUT ALANLARI

Yeni imar uygulamalarında önemli bir değişiklik yaptıklarını kaydeden Mengüç, “Eskiden bir alan imarda...