16 / 04 / 2024

Gökmen Mengüç: İmarda konut alanı olan yere ticaret merkezi yapılabilecek!

Gökmen Mengüç: İmarda konut alanı olan yere ticaret merkezi yapılabilecek!

Gökmen Mengüç, “Eskiden bir alan imarda ne ise üzerine onunla ilgili yapılar inşa edilebiliyordu. Şimdi ise imarda konut alanı olan bir yere kreş, okul, ticaret merkezi yapılabilecek.




Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) İnşaat Meslek Komitesi`nin talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ile imar ve şehircilik daire başkanı Gökmen Mengüç, müteahhit, inşaatçı, mühendislere oda meclis salonunda Türkiye`nin İmar Planı İmar Yönetmeliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği hakkında sunum yaptı. KOTO Başkanı Murat Özdağ ile meclis başkanı Bülent Karagöz de toplantıyı dikkatle takip etti.

 

VATANDAŞIN LEHİNE 

Sunumda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç söz aldı. Yeni imar uygulamaları hakkında konuşan Mengüç, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tüm Türkiye`de aynı imar rejimini uygulamayı planlıyor. Böyle bir şey aslında mümkün değil. Biz Kocaeli`nin 12 ilçesinden 10`unda vatandaşın yararına olacak imar uygulamaları yaptık” dedi.

 

KONUT ALANLARI

Yeni imar uygulamalarında önemli bir değişiklik yaptıklarını kaydeden Mengüç, “Eskiden bir alan imarda ne ise üzerine onunla ilgili yapılar inşa edilebiliyordu. Şimdi ise imarda konut alanı olan bir yere kreş, okul, ticaret merkezileri yapılabilecek. Bu madde tehlikeli ama vatandaşın lehine olan bir düzenleme. Ancak ticaretin gelişmediği ticaret alanlarında binaların zemin katı konut olabilecek” açıklamasında bulundu. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön