28 / 03 / 2024

Goldman Sachs hisseleri

Goldman Sachs hisseleri

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Goldman Sachs'ın, Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketi olan SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine 1.3 milyar dolar ödeyerek sahip olduğunu bildirdi.

Brent petrolde tahminler yükseldi: Benzin, mazot ve LPG'ye yeni zam gelecek mi? Sürücüler aman dikkat!

ABD'li dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, Brent petrolde fiyat tahminini yükseltti. Peki benzin, mazot ve LPG'ye yeni zam var mı? İşte BP, Petrol Ofisi, Opet, Total 26 Şubat 2024 fiyat listesi...

Kredi kartlarına yeni tedbirler gelebilir!

Amerikalı banka Goldman Sachs, TCMB’nin politika faizi kararının ardından Türkiye ile ilgili hazırladığı raporu paylaştı. Goldman Sachs, gevşemenin 2024’ün üçüncü çeyrekte başlayabileceği tahminini yinelerken, kredi kartları harcamalarına yönelik tedbir beklediklerini açıkladı.

Doları olanlara kötü haber! Dünyaca ünlü başekonomist tarih vererek uyardı, 10 lira birden düşecek!

Rekor üstüne rekor kuran dolar kuru için bir son dakika açıklaması geldi. Goldman Sachs’ın eski Başekonomisti Robin Brook tarih vererek dolar kurunun 10 TL birden düşeceğini söyledi.

Dolar 48 TL olacak! İşte o tarih resmen açıklandı

Amerikalı yatırım bankası Goldman Sachs’ın uluslararası döviz kurlarıyla ilgili yaptığı açıklamada Türk Lirası için de öngörüde bulundu. Dev bankanın Dolar/TL tahmini şaşırttı. İşte doların 48 Türk Lirası’nı göreceği o tarih.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Dev kurumdan 2024 yılı petrol için 90 dolar tahmini! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? 

Dev kurum,Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için 90 dolar tahmininde bulundu. Açıklamanın ardından akıllara hemen 'akaryakıta indirim mi gelecek?' sorusu geldi. Peki yeni yılda akaryakıt fiyatları ne olur, indirim gelecek mi?

Çin'in emlak sorunları Goldman Sachs analistlerinin radarında!

Çin'in tüketici harcamalarında son dönemde görülen artış, Goldman Sachs analistlerinin dikkatini çekti. Fakat analistler, ülkenin zor durumdaki emlak sektörü karşısında bu yükselişin sürdürülebilirliği konusunda kuşkularını ifade ediyor.

Goldman Sachs Avrupa’yı uyardı: Çatışmalar enflasyon ve büyümeyi etkileyecek!

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Orta Doğu gerilimi gölgesinde enerji fiyatları stabil kalmazsa bu durumun Euro Bölgesi enflasyonu ve ekonomik büyümesi üzerinde önemli etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Benzin, motorin, LPG'de tehlike çanları! Petrolde tahminler değişti: Akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

Petrol, OPEC+'ın üretimi frenlemesi ve talep görünümünün iyileşmesinin ardından yılbaşından bu yana neredeyse yüzde 10 yükseldi. Şimdi de Goldman Sachs petrol tahminini yükseltti. Peki akaryakıta yeni zam geliyor mu? 

Goldman Sachs açıkladı! Fed faizleri 2024 Haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacak!

Fed faiz kararı ile ilgili kritik açıklama  ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs ekonomistleri Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacağını söyledi. 

Goldman Sachs, Fed'in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine 2024 ikinci çeyrekte başlamasını bekliyor. Şirket ekonomistleri, "Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz" ifadesini kullandı.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Goldman Sachs hisseleri Haberi

Goldman Sachs hisseleri

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz,  Goldman Sachs'ın, Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketi olan SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine 1.3 milyar dolar ödeyerek sahip olduğunu bildirdi. Söz konusu ortaklığın, gerçekleştirdikleri projelere, şirketlerine ve Türkiye'ye duyulan güvenin karşılığı olduğunu belirten Yavuz, "Elde edilen fon ile Petkim özelleştirme proje finansmanından kalan yaklaşık 1 milyar dolar borcumuzu vadesinden önce ödeme fırsatını yakaladık" dedi.


HİSSE SATMA İMKANI TANINDI

Hisse satışının, SOCAR Türkiye'nin, güçlü ve borçsuz bir bilançoya sahip olmasına katkı sağlayacağını anlatan Yavuz, diğer yandan da sermaye piyasalarında güçlü halka arz işlemleri gerçekleştirme imkanına kavuşacaklarını kaydetti. Yavuz, yapılan anlaşma kapsamında, SOCAR Türkiye'nin Goldman Sachs'a önümüzdeki 6 yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı halka arz vasıtasıyla hisselerini satma imkanı tanıdığını belirtti.


2018'DE TAMAMLANACAK

Gerçekleşen bu anlaşmanın şimdiye kadarki en büyük sermaye...