26 / 04 / 2024

GSS

GSS

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hanelere yardım parası yapılacağını duyurdu. Belirlenen şartları taşıyan herkes bu ödemeden yararlanabilecek. İşte detaylar!

65 yaşından küçükler dikkat! SGK duyurdu! 7 Ekim’de süre doluyor! İşte detaylar!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni bir duyuru yaptı. Bu duyuru 65 yaşından küçükleri ilgilendiriyor. İşte merak edilen detaylar!

GSS primleri ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası primleri arttı mı?

GSS primleri ve isteğe bağlı primlerin ne kadar arttığı asgari ücret zammından sonra araştırılmaya başlandı. İşte Genel Sağlık Sigortası primlerine dair araştırılan detaylar!

GSS prim borçlarına af geliyor! Kimler yararlanacak? İşte detaylar…

Meclis'e gönderilen Sağlık Torba Kanun Teklifi’yle Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının bir kısmı siliniyor. İşte detaylar...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlara müjde! Ne kadar borcun silineceği açıklandı

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan binlerce vatandaşı ilgilendiren yeni düzenleme için harekete geçildi.

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

Prim borcu olanları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! GSS'den o tarihe kadar yararlanılabileceksiniz!

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borçları olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Yeni asgari ücret vatandaşın cebine böyle yansıyacak!

2024'te geçerli olacak asgari ücretle beraber işsizlik ödeneğinden genel sağlık sigortası (GSS) primine, kıdem tazminatından staj ücretine kadar pek çok kalemde değişiklik olacak.

Devletten geliri 4.471 liradan az olana prim! SGK, GSS’de merak edilenleri yanıtladı!

Devlet parası olmayan vatandaşlara bedava sağlık hizmeti sağlıyor. Geliri 4 bin 471 TL'den az olanların primini Hazine karşılıyor. 18 yaşına kadar tüm çocuklar GSS kapsamından faydalanacak. İşte detaylar...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde yer alan şehirlerde Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Yeni Düzenlemeyle GSS Primleri Artırıldı!

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için herhangi bir işte çalışmayan ve eşi veya anne babası üzerinden sağlık hizmeti alamayan kişilerin ödemekle yükümlü oldukları Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, asgari ücretle birlikte zamlandı.

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

EYT'de '100 gün' sorunu! Borçla karşı karşıya kalabilirsiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiyle ilgili kritik bir açıklama yapıldı. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi paylaştı.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, staj ücreti, GSS primleri tek tek yükseldi! Şimdi yeni zamlı rakamlara bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, işsizlik maaşı, staj ücretleri, GSS primi asgari ücrete yapılan ara zammın ardından arttı. Yeni rakamlar tek tek açıklandı.

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamdan etkilenecek kalemlerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri olacak. Peki zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

GSS prim borcu olanlara sevindirici haber Bakanlıktan geldi!

GSS yani Genel Sağlık Sigortası tarafından prim borcu olanlar için sevindirici bir haber var. Bakanlık tarafından yapılan düzenleme ile borçlar yapılandırılıyor.

Maaşlar baştan aşağı değişiyor! Tek tek hesaplandı! İşte 2023 temmuz takvimi...

Asgari ücretli çalışanlar temmuzda maaşlarına zam bekliyor. Asgari ücret zammından etkilenecek GSS primleri, işsizlik maaşı, dul ve yetim maaşı, 65 yaş ve engelli maaşı gibi kalemlerde gelecek açıklamalar yakından izleniyor. İşte asgari ücret zammına ilişkin son gelişmeler...

GSS Haberi

GSS

SGK başvuru yapılmadan hanelere yardım parası ödemesi yapacağını duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’dan yardım parası nasıl alınır, şartlar nelerdir? İşte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’dan ödeme duyurusuna dair detaylar!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’dan ödemesi yapılacağına dair duyurusu geldi. SGK, hanelere yardım parası verileceği açıklandı. Belirlenen şartları taşıyan herkes ödemesini alabiliyor. Ayrıca yardımın verilmesi için herhangi bir başvuru yapılması gerekmediği de açıklandı.

SGK tarafından, doğum yapması durumunda sigortalı kadına ya da sigortalı olmayan eşinin doğum yapması gibi bir halde sigortalı erkeğe verilen emzirme ödeneği ile ailelere 316 lira destek veriliyor. SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılara yardım SGK tarafından ödenirken kamu görevlilerine de çalıştıkları kurum tarafından ödeme yapılıyor.

SGK YARDIM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? Sigortalılara emzirme ödeneğinin verilebilmesi öncelikle 4a’lı çalışan sigortalının adına doğumdan önceki...