19 / 04 / 2024

GÜ ve YDÜ Milli Tarih Müzesi oluşturacak

GÜ ve YDÜ Milli Tarih Müzesi oluşturacak

Girne Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyetleri ortak kararları doğrultusunda Kıbrıs Türk tarihine ışık tutacak Milli Tarih Müzesi oluşturuluyor.

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

A101’e iğneden ipliğe indirim geldi!  Simfer midi fırın 899 TL’ye, 6’lı güveç seti 59,90 TL’ye düştü!

A101, artan fiyatlara rağmen müşterilerine uygun fiyatlı ürünler ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 10 Simfer midi fırın 899 TL’ye, 6’lı güveç seti 59,90 TL’ye, süngerli yatak 990 TL’ye düştü. İşte 17 Ağustos Perşembe A101 fiyat listesi...

İhtiyaçlarınıza uygun güç ve performans Volkswagen T-Roc'ta! 

Keskin hatları, dinamik duruşu ve renk seçenekleriyle Volkswagen T-Roc, Doğuş Finans’tan %4,44 peşinatlı kredili avantajlı faiz oranıyla kredi imkanı sizleri bekliyor. İşte 08 Haziran 2023 fiyat listesi

Satılık ev ilanlarında rekor artış! Konutta talep arttı, satışlar katlandı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yükselen konut değiştirme talebi, şehirler arası göç ve yatırım için alınan evlerin yüksek fiyattan satılmak istenmesi ikinci el piyasayı etkiledi. Fiyatlar resmen fırladı. 

Samsung'ta çip krizi! Milyarlarca dolar kaybediyor

Bellek yongası ticaretinde planladığı talebi göremeyen Samsung, dünyanın en büyük bellek yongası üreticisinin yarı iletken işinden 3,4 milyar dolar zarar görmesi tahmin ediliyordu.  Ancak akıllı telefon kârları daha güçlüydü.

BMW İX Tüm duyularınızı harekete geçiren araç! Nisan ayı fiyatı ne kadar oldu?

Üretken güç ve anlık tork. iX, aksiyon dolu maceralar ve ilham verici performans sunmak için tasarlanmış elektrikli bir öncü araçtır. BMW tarafından üretilen en aerodinamik SUV olan iX, yalnızca 0,25 Cd'lik bir sürtünme katsayısına sahiptir. BMW İX 05 Nisan 2023 fiyatı nedir?

Migros’ta Ramazan indirimleri başladı! Dana güveçlik kaburga 150 TL, dana tandır 260 TL, dana işkembe 53 TL...

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden biri olan Migros’ta Ramazan indirimleri başladı. Migros’ta dana güveçlik kaburga 150 TL’ye, dana tandır 260 TL’ye, dana işkembe 53 TL’ye düştü. Peki, Migros’ta başka hangi ürünler indirime girdi? Sizin için derledik...

Kaç gün oruç tutulacak? 30 gün mü yoksa da 29 gün mü?

Ramazan ayı, Hicri takvimin 9. ayı olarak her yıl hilalin görülmesiyle belirlenen başlangıç ve bitiş tarihleri nedeniyle farklı uzunluklarda sürüyor. Bu yıl, Ramazan ayının başlangıç tarihi 22 Mart Çarşamba günüydü ve son günü 20 Nisan Perşembe olarak belirlendi.

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Böylesi hiç görülmedi! Depremin ardından kiralık ve satılık fiyatları patladı!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından, bölgeden göç ve büyük kentlerde güvenli yapı arayışı, konut ve kira fiyatlarında büyük patlamaya neden oldu.

Vestel SF 9401 Ocaklı Fırın kaç lira, özellikleri ne? 27 Şubat 2023 fiyat listesi...

Sebze meyve kurutma ve güveç yapma fonksiyonlarına sahip Vestel SF 9401 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın, hamur şefi teknolojisi ile dikkat çekiyor. Peki, Vestel fırın en ucuz nereden alınır, hamur şefi teknolojisi nedir? İşte detaylar...

Güç ve teknolojinin eşsiz karışımı; Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio... İşte Alfa Romeo 19 Şubat 2023 fiyat listesi...

Alfa Romeo'nun beğenilen otomobili Stelvio Quadrifoglio özellikleriyle dikkat çekiyor. Fakat Şubat 2023 fiyat listesini paylaşan Alfa Romeo da bu aracın satışı görünmüyor. Peki Alfa Romeo'nun diğer modellerinin fiyatları ne kadar? İşte Alfa Romeo'nun güncel fiyat listesi...

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

GÜ ve YDÜ Milli Tarih Müzesi oluşturacak Haberi

GÜ ve YDÜ Milli Tarih Müzesi oluşturacak

İki üniversitenin üstlendiği bilimsel misyonlara tarihi bir sorumluluk daha ekleyerek sosyal ve beşeri bilimlerde çalışmalar yapan 35 bilim insanı ve deneyimli devlet adamı TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'in katkılarıyla Kıbrıs Türk Halkının tarihsel süreçte varoluşuna ve geleceğine ışık tutacak Milli Tarih Müzesi'ni oluşturma kararı aldı. 


PROF. DR. ÖZKUL YAPACAK 

Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi'nden sosyal ve beşeri bilimler konularında akademik çalışmalar yapan 35 bilim insanı bir ilk olarak 445 yıllık Kıbrıs Türk Tarihi konusunda en kapsamlı verilerin de toplanacağı, ağırlıklı olarak Kıbrıs Türkünün Kıbrıs'ta varoluş tarihine ışık tutacak, Kıbrıs'ın en büyük ve kapsamlı tarih müzesi olacak Milli Tarih Müzesi'ni oluşturma çalışmalarına başladı. Milli Tarih Müzesi oluşturma çalışmalarının yürütücülüğünü Yakın Doğu Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof....