25 / 04 / 2024

güney marmarada en büyük hes yatırımı

güney marmarada en büyük hes yatırımı

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'ndeki en büyük yatırımı olan ve Manyas Barajı bünyesinde 5 milyon 640 bin dolar harcanarak yaklaşık 8 yılda tamamlanan hidroelektrik santral (HES), ulusal elektrik sistemine bağlandı...

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Güney Kore’den Türkiye’ye uzanan bir mühendislik harikası! Kia Ceed’in haziran ayı fiyatı açıklandı!

Güney Kore otomobil üreticisi Kia, Türkiye’de yoğun ilgi görürken, Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği otomobil markaları arasında yer alıyor. Kia, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda tüm modellerinin haziran ayı fiyatını güncellediğini paylaştı.

Swap ile Güney Kore'den gelen para Merkez Bankası hesabına geçti

Güney Kore swap anlaşmasının 780 milyon dolar karşılığı bölümü daha geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) hesaplarına aktarıldı.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Çin ve Güney Kore'den sonra pandemiden 'en az etkilenecek' 3. ülke Türkiye!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "OECD tahminlerine göre Çin ve Güney Kore'den sonra pandemiden 'en az etkilenecek' 3. ülke Türkiye" dedi.

Güney Sudan'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Türk yatırımcılar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'den inşaat şirketleri talep ediyoruz çünkü Türkiye'yi tanıyoruz. En iyisi onlar."dedi...

Türk inşaat sektörü Güney Kore’de buluşuyor!

Güney Kore’de düzenlenecek olan fuarlardan yapı ve inşaat sektörünün en büyük fuarı Korea Build, 26 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında başkent Seul’da gerçekleşecek.

TOKİ Kağıthane arsasına en yüksek teklif Güney-Baş Yapı-Esta-Elit Ortaklığı'ndan!

İstanbul Kâğıthane Arıcılar mahallesinde “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa çıkardığı arsanın ihalesine en yüksek teklif 527 milyon TL ile Güney-Baş Yapı-Esta-Elit Ortaklığı'ndan geldi.

Güney Kıbrıs'ta inşaat ruhsatları 2017'ye artışla başladı!

Güney Kıbrıs'ta geçen yılın aynı dönemine kıyasla, Ocak 2017'de verilen inşaat ruhsatlarında, yıllık bazda yüzde 37 artış kaydedildi.

Ünal Aysal, Güney Koreli ortakla İran'da enerji santrali inşa edecek!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction ile İran'da enerji santrali inşa ediyor.

Mitsubishi Electric, Güney Kore'deki en hızlı asansörü monte edecek!

Mitsubishi Electric, Güney Kore'deki LCT Landmark Kulesi'ne ülkenin "en hızlı" asansörlerini monte etmeye hazırlanıyor.

Malatya Güney Kuşak Yolu tamamlanıyor!

Ulaşım planlamasının en önemli parçaları olan Kuzey ve Güney kuşak yollarında önemli mesafeler kat eden Malatya Büyükşehir Belediyesi 10 kilometre uzunluğundaki Güney Kuşak yolunda bugüne kadar 5.5 kilometrelik bölümü tamamladı.

İzmit Körfez Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğü çalışmaları tamamlandı!

İzmit Körfez Köprüsü güney yaklaşım viyadüğünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası olan tabliyenin 57 metre yüksekliğe kaldırılması işlemi bugün yapılacak. en büyük "ağır kaldırma" çalışması olarak gösterildi.

güney marmarada en büyük hes yatırımı Haberi

güney marmarada en büyük hes yatırımı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün, alanında Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'ndeki en büyük yatırımı olan ve Manyas Barajı bünyesinde 5 milyon 640 bin dolar harcanarak yaklaşık 8 yılda tamamlanan hidroelektrik santral (HES), ulusal elektrik sistemine bağlandı. AA muhabirinin, DSİ 25'inci Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, inşaatına 1993 yılının aralık ayında başlanan Manyas Barajı'nda, 27 Mart 2008'de su tutuldu. Bandırma ve Manyas ilçeleri ile civarındaki toprakların sulanmasını sağlayacak baraj kapsamında 29 Mayıs 2006'da HES yapımına başlandı. Kurulu gücü 7 bin 500 kilo volt-amper (kVA) olan 3 türbin-genaratör ve yardımcı sistemleri içeren HES'in ilk ünitesinde 8 Şubat 2014'te sulu test çalışmaları başarıyla gerçekleştirildi. HES, diğer ünitelerinin de bitirilmesiyle ulusal elektrik sistemine bağlanarak faaliyete geçirildi. Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) devredilen,...