24 / 04 / 2024

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon'daki temasları dahilinde Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu makamlarında ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesince Atatürk Alanı ve Meydan Parkı civarında devam eden cephe sağlıklaştırma çalışmalarını denetledi, Belediye Başkanı Zorluoğlu'ndan bilgi aldı.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, İl Başkanı Haydar Revi ve parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Karaismailoğlu, burada gazetecilere, sabahın erken saatlerinden itibaren kentin yöneticileri ile Trabzon için neler yaptıkları, yapacakları ve gelecekte neler olması gerektiği konularında istişarelerde bulunduklarını belirtti.

"Bölgeye çok büyük katkıda bulunacak"

Yeni Zigana Tüneli inşaatında da incelemelerde bulunacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Orada da işler iyi gidiyor, hızlandırılması konusunda çalışmalarımız devam edecek. O da ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak. Bölgede uzun zaman sonra bir lojistik güç olarak da bu yollar, bu ulaşım yatırımları bölgeye büyük hizmetler sağlayacak, bölgenin kalkınmasına da çok katkıları olacak projeler." dedi.

Adil Karaismailoğlu, "Trabzon'da bir çok tartışmalı proje var. Bunlardan biri terminal, diğeri de Kemerkaya Mahallesine yapılacak olan üçüncü tünel. Meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları bunlara karşı çıkıyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusunu ise "Bu konular şehirde de anladığım kararıyla belli bir aşamaya kadar gelmiş, tartışılmış. Bunların hepsini dikkate alıyoruz çünkü Trabzonluların istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı bir daha gözden geçirip en hayırlısı neyse, en doğrusu neyse, dediğim gibi fizibilite, etüt çalışmalarını devam ettirip en faydalı proje ne ise onu uygulayacağız, ondan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konularda bize güvensin arkadaşlarımız, hemşehrilerimiz, inşallah çok daha güzel işler yapacağız burada. Hiç merak etmeyin." şeklinde yanıt verdi.
 

Zigana Tüneli'nin yüzde 74'ü tamamlandı!


Geri Dön