23 / 04 / 2024

Yeni Zigana Tüneli projesi 2020'de tamamlanacak!

Yeni Zigana Tüneli projesi 2020'de tamamlanacak!

Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Yeni Zigana Tüneli proje çalışmalarını inceledi Cengiz İnşaat Maçka Şantiyesini ziyaret eden Pişkin'e, şantiye şefi ve aynı zamanda Proje Müdürü Tarık Eyüboğlu ile şantiye şefi Yavuz Akpınar tarafından brifing verildi.



Trabzon-Aşkale yolu ve Yem Zıgaııa Tüneli Projelen hakkında detaylı bilgi alan Kaymakam ardından tünel, köprü ve duble yol çalışmalarını yenııde görerek Zigana Dağı'ndakı tünel ağzı çalışmalarını inceledi. 

Kaymakam Pişkin, 14.5 km. uzunluğunda iki tip şeklinde yapılacak olan Yeni Zigana Tüneli mıı bu uzunluğuyla Türkiye'nin birinci, dünyanın ıkıııcı en uzun tüneli olacağını kaydederek, "Yeni tünel girişimiz, eski tünel girişine göre 800 metre dalıa düşük kotta olacaktır Mevcut yolumuzun eğim oranı %7 iken. yeni yolda bıı eğim %3'e düşecektir Proje tamaııılandığında Trabzon-Gümüşhane arası yaklaşık 7,8 km kısalacak, zaman olarak 20 dakika tasarruf sağlanacaktır Projenin 2020 yılının nisan aynıda tamamlanması hedeflenmektedir. İlçemize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi 


Trabzon Kuzey Ekspres


Geri Dön