20 / 04 / 2024

güneydoğu anadolu bölgesinde organize sanayi bölgesi yatırımları

güneydoğu anadolu bölgesinde organize sanayi bölgesi yatırımları

Yeni teşvik uygulamasında 6. bölgeye tanınan cazip avantajlar sayesinde Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, İğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'a yatırım talebinde büyük artış oldu...

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Türkiye kenetlendi yaraları sarıyoruz! Bir destekte Baykar'dan

Türkiye'yi yasa boğan Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan depremin akabinde Adeta tüm Türkiye'nin birlik olduğu yaraları sarmaya çalıştığı vahim olayda Baykar gibi yerli şirketler de bölgeye yardım elini uzatmaya başladı.

Depremzedelerin barınma problemine dijital çözüm!

Güneydoğu Anadolu bölgesinde meydana gelen deprem yüzbinlerce insanı evsiz bıraktı. Kanka.host platformu artık yayında ve evini kaybeden ya da barınmaya ihtiyaç duyan depremzedelere ev sahipliği yapmak isteyen yurttaş gönüllülerini bir araya getiriyor.

Artçı sarsıntı sayısı dünya rekoruna gidiyor

Türkiye'yi sallayan ve yasa boğan Güneydoğu Anadolu bölgesinde meydana gelen ilk zelzelenin akabinde iki bine yaklaşan artçı deprem-sarsıntı olduğu bilgisi verildi.

Uber tamamen ücretsiz oldu! Deprem yardım malzemeleri Uber araçlarıyla ücretsiz taşınıyor!

Güneydoğu Anadolu bölgesinde on binlerce binanın yıkıldığı depremin ardından çok sayıda özel şirket yardım çalışmaları yürütüyor. İstanbul'da hizmet veren Uber, belirlenen tarih ve saatlerde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım malzemelerini ücretsiz taşıyacağını duyurdu. İşte Uber'in ücretsiz

TOKİ iki bölgedeki projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 2 bölgede zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi yarın!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 1. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:00'da yapılacak.

Şeker Finansal Kiralama'nın Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesi'ni kapatma kararı tescillendi!

Şeker Finansal Kiralama tarafından Gaziantep'te bulunan Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesinin kapatma kararı alındı, kapatma işlemi 17 Haziran 2020 tarihinde tescil edildi...

Şeker Finansal Kiralama, Güneydoğu Anadolu Bölge Şubesi'ni kapatacak!

Şeker Finansal Kiralama, Gaziantep'te bulunan Güneydoğu Anadolu  Bölge Şubesinin kapatılması için BDDK'ya başvurdu ve tescil ve ilan işlemleri için gerekli işlemlerin yapılmasına karar verdi.

Her iki evden birinin zorunlu deprem sigortası yok!

DASK verilerine göre, Türkiye genelinde 17 milyon 682 bin 80 konut mevcut. Bu konutların sadece 9 milyon 451 bin 552 tanesi sigorta yaptırmış. En fazla sigorta oranı Marmara bölgesinde görülürken, en düşük sigorta oranı Güneydoğu Anadolu bölgesinde tespit edildi...

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

güneydoğu anadolu bölgesinde organize sanayi bölgesi yatırımları Haberi

güneydoğu anadolu bölgesinde organize sanayi bölgesi yatırımları

Yeni teşvik uygulamasında 6. bölgeye tanınan cazip avantajlar sayesinde Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, İğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'a yatırım talebinde büyük artış oldu. 


Diyarbakır, Batman ve Mardin'deki Organize Sanayi Bölgelerinde abrika kurmak için bekleyen 500'ü aşkın girişimci, Organize Sanayi Bölgesinde yatırım şartındaki sürenin en az bir yıl uzatılmasını talep ediyor DOSIAD Başkanı Özkılıç: "Diyarbakır Organize Sanayi Bölgelesinde yer olmadığı için 200'ü aşkın firma yatırıma başlayamadı. 


Teşvik uygulamasında 6. bölgede yer alan illerdeki Organize Sanayi Bölgelerinde yatırım yapacak girişimcilerin teşvik avantajından faydalanmaları için ek süre verilmesi talep edildi. Yeni teşvik uygulamasında 6. bölgeye tanman cazip avantajlar sayesinde Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, İğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'a yatırım talebinde...