19 / 04 / 2024

Güneydoğunun Çingene kızı

Güneydoğunun Çingene kızı

Açıldığı günden itibaren ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geçen yıl 206 bin kişi gezdi.Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "herkes Çingene kızının tarihi atmosferini görmek istiyor"dedi.

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Mahmut Sefa Çelik, Fatih Çelik, Mahmut Asmalı ve Hüseyin Dinçel ortaklığında kuruldu.

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Ümraniye’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fatih Kızılırmak tarafından kuruldu.

Restorasyonu gündem olmuştu: Kız Kulesinin açılış tarihi belli oldu!

Restorasyonu gündem olan Kız Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi, açılış için günler sayılan ve çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Kızılca Tekstil İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılca Tekstil İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Zülküf Kızılca tarafından kuruldu.

Sinpaş Kızılbük projesinde flaş gelişme! Otel bloğunun değeri 2.9 milyar TL oldu! 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin otel bloğunun değeri belli oldu. Peki Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin otel bloğuna ne kadar değer biçildi? İşte ayrıntılar...

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Öz Aydın Çelik İnşaat Taahhüt Gıda Hayvancılık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Öz Aksoy Galeri Oto İnşaat Gıda Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Aksoy Galeri Oto İnşaat Gıda Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da Bahattin Aksoy tarafından kuruldu.

Kızılağaç Emlak İnşaat Tekstil Gıda Otomotiv Turizm Dış Ticaret Ve Sanayi Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Kızılağaç Emlak İnşaat Tekstil Gıda Otomotiv Turizm Dış Ticaret Ve Sanayi Ticaret  Esenyurt’ta  300 bin TL sermaye bedeli  ile Erhan Altun tarafından kuruldu.

Kızılelma Taşımacılık İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılelma Taşımacılık İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Şahin tarafından kuruldu.

Sinpas Kızılbük Thermal Wellness Resort'da fiyat artışı öncesi son 3 gün!

Sinpas Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde fiyat artışı öncesi son 3 gün... Projede 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerine yer veriliyor.

Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi Acarkent’e taşındı!

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi, 3 çocuğunu daha sakin bir semtte yaşamak için “kıta” değiştirme kararı aldı. 

Güneydoğunun Çingene kızı Haberi

Güneydoğunun Çingene kızı

"Dünyanın en büyük mozaik müzesi" unvanını Tunus Bardo Müzesi'nden devralan Zeugma Mozaik Müzesi, bölge turizminin sembolü haline geldi.


Resmi açılışı 9 Eylül 2011'de gerçekleştirilen 30 bin metrekarelik alanda kurulu Zeugma Mozaik Müzesi, kente gelen yerli ve yabancı turistin hemen hemen hepsinin uğrak mekanı haline geldi.


2012 yılında "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne layık görülen müzede, Çingene kızı, Mars heykeli, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler sergileniyor.


Kısa sürede kentin simgesi haline gelen müzenin ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor. Açıldığı günden bu yana 620 bin kişinin ziyaret ettiği müzeyi geçen yıl 206 bin 676 kişi gezdi.


- "En çok merak edilen mozaik, Çingene kızı"


Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı...