19 / 04 / 2024

Gurbetçiye tapu işlerinde kolaylık

Gurbetçiye tapu işlerinde kolaylık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 3 Nisan 2014 tarihinde Berlin Başkonsolosluğu’nda başlattığı uygulama ile devletin kasasına 46 bin Euro gelir aktardı...

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Tapu işlemlerinde hangi masraflar çıkıyor?

Tapuda devir işlemleri esnasında tapu ve kadastroda satıcı ve alıcın için çeşitli masraflar bulunuyor. Peki, tapu işlemleri esnasında hangi masraflar isteniyor? İşte detaylar...

Batman'da 890 kişiye tapu teslimi yapıldı!

Batman'da imar çalışmaları tamamlanan mahallelerde 890 kişiye tapu teslimi yapıldı. 

Tapu işlemleri için hangi belgeler gerekli?

Tapu devir işlemleri sırasında kurumlar tarafından birçok belge talep ediliyor. Bu belgelerin eksik olması durumunda ise tapu işlemleri gerçekleştirilmiyor. İşte tapu işlemleri sırasında talep edilen belgeler...

Gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Gurbetçilerin bilgilerinin taraf ülkelerle paylaşılmasına ilişkin anlaşma yürürlüğe alındı. Peki gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Tapu işlemleri internet ortamına taşındı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu işlemlerinin internet ortamına taşınmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

Metin Feyzioğlu: Tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmeli!

Avukatlık mesleği için yapılanları ve planlananları anlatan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Bursa Yıldırım Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık! 

Bursa Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Tapu Müdürlüğü ile yeni protokol anlaşması imzalayarak tapu işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi. 

İzmir Narlıdere'de tapu işlemlerine büyük kolaylık!

İzmir Narlıdere Belediyesi ile Narlıdere Tapu Müdürlüğü, tapu işlemlerini kolaylaştırmak için işbirliği protokolü imzaladı.

İzmir Konak'ta tapu işlemleri için yeni dönem başladı!

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

Kayseri Kocasinan'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Kocasinan Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü ile sistemlerini entegre ederek, vatandaşlara tapu işlemlerinde kolaylık sağladı. 

Proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak fiyatlar 2021!

Proje ve Kontrollük İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna Proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak fiyatlar 2021 belli oldu...

Gurbetçiye tapu işlerinde kolaylık Haberi

Gurbetçiye tapu işlerinde kolaylık

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Berlin Başkonsolosluğu’nda başlattığı tapu ve kadastro hizmetlerini başarılı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 3 Nisan 2014 tarihinde Berlin Başkonsolosluğu’nda başlattığı uygulama ile devletin kasasına 46 bin Euro gelir aktardı.


Berlin’de bu hizmetin verilmesi ile birlikte Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye’de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar Türkiye’ye gelmelerine gerek kalmadan işlemlerini Berlin Tapu ve Kadastro Ataşeliğine başvurarak yapabiliyor.


Bu uygulama sayesinde Almanya’da yaşayan bir vatandaş İstanbul’da bulunan bir taşınmazı (Türkiye’nin her yeri için geçerli bir uygulama) satın almak istediğinde (alıcı ve satıcının aynı anda Berlin Başkonsolosluğunda bulunmaları halinde) İstanbul’a gelmesine gerek olmaksızın Berlin Tapu ve Kadastro Ataşeliğine başvurarak satış işlemini yapabiliyor.


Satış işleminin yanında intikal, ipotek, trampa, bağış...