18 / 04 / 2024

Batman'da 890 kişiye tapu teslimi yapıldı!

Batman'da 890 kişiye tapu teslimi yapıldı!

Batman'da imar çalışmaları tamamlanan mahallelerde 890 kişiye tapu teslimi yapıldı. 



Batman'da imar çalışması biten 2 mahallede hak sahibi 890 kişiye tapuları dağıtılmaya başlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vali Hulusi Şahin, Tapu İl Müdürlüğünde düzenlenen tapu dağıtım töreninde, çok uğraştırıcı bir sürecin bittiğini ve 15 yılı geçen süredir Körik ve Tilmerç mahallelerinin olduğu bölgede imar çalışmalarının bittiğini söyledi.

Daha önce de bu bölgede imar çalışmaları yapılmak istendiğini fakat başarılı olmadığını söyleyen Şahin, son derece adil, eşitlikçi bir yaklaşımla vatandaşların büyük oranda memnun ederek sağlayarak imar faaliyetini tamamladıklarını dile getirdi.

Batman da 890 kişiye tapu teslimi yapıldı!

İmar çalışması sonucunda 1040 hektarlık bir alanda kısmen revizyon, kısmen de yeni imar uyguladıklarını söyleyen  Şahin, bugün 588 hektarlık yeni imar alanının tapularını dağıtacaklarını belirtti. 

"890 adet tapu, hazır ve vatandaşlarımızı, tapu sahiplerini bekliyor." açıklamasını yapan Şahin, mutlu bir gün yaşadıklarını dile getirdi.

Güney ve batı imarlarının da sürdüğünü söyleyen  Şahin, "Orada da 1100 hektarlık çok büyük bir alanda ve onun üzerinde mahalleyi ilgilendiren imar çalışmamız devam ediyor. Yakın zamanda çalışmalar tamamlanacak ve tapular dağıtılacak." ifadelerini kullandı.

Batman da 890 kişiye tapu teslimi yapıldı!

Tapularına kavuşan vatandaşlardan Mehmet İkbal Onat, uzun süredir imar sorununa çözüm beklediklerini ve Vali Şahin sayesinde problemin çözülerek tapularına kavuştuklarını söyledi.
Mehmet Şakir Özden de tapularını aldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek Vali Şahin'e teşekkür etti.
Törende, Vali Şahin, İl Tapu Müdürü Aziz Şimşek'ten sembolik olarak belediyeye ait bir alanın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan da Hazinenin arazilerine ait tapuları aldı.

Konya Meram'da 5 bin kişi tapularına kavuştu! 


Geri Dön