16 / 04 / 2024

H grubu müteahhit nedir

H grubu müteahhit nedir

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yönetmeliği’ndeki değişikliklerle H grubu müteahhitlerin de riskli binaları yıkarak yenisini inşa edebilmelerinin önü açıldı.

İnşaatı mühürlenen müteahhit evinde ölü bulundu!

Adana'da yap-sat inşaat işi yapan  51 yaşındaki Bahattin K'nin bir süre önce inşaatı mühürlenmişti. Bunalıma girdiği iddia edilen Bahattin K. evinde ölü bulundu.

İnşaatta nöbet tutan müteahhit, hırsızı suç üstü yakaladı!

Bolu'da Serkan Çakır isimli müteahhit, inşaatına dadanan hırsızı gece nöbet tutarak suç üstü yakaladı. 

Deneyimsiz müteahhit kentsel dönüşüme dahil edildi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yönetmeliği’ndeki değişikliklerle H grubu müteahhitlerin de riskli binaları yıkarak yenisini inşa edebilmelerinin önü açıldı.

Ankara-İstanbul hızlı tren hattında müteahhit firmaya fazla para mı ödendi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanlığı'na yönelttiği soru önergesinde, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı Projesi'nde, müteahhit firmaya fazladan ödenen 6 milyon 398 bin liranın akıbetini sordu. 

Önüne gelen müteahhit olamayacak!

Hükümet, inşaat sektörüne yeni düzenlemeler getiriyor. Meclis’e sunulan teklif yasalaşırsa, müteahhit yeni işe başlarken mali gücü ve iş bitirmesine bakılacak.

Borçları yüzünden bunalıma giren müteahhit canına kıydı!

Adana'da borçları yüzünden bunalıma girdiği belirtilen müteahhit ve otel sahibi Dilaver Ş. intihar etti.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçmenin 5 altın kuralı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine müteahhit seçerken dikkat etmeleri gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu...

Güney Müteahhit İnşaat Kuyumculuk Turizm Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Müteahhit İnşaat Kuyumculuk Turizm Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Levent Güney ve Osman Güney ortaklığında kuruldu. 

Yaşar Aşçıoğlu: 262 bin 500 müteahhit iflas edecek!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek." dedi.

Müteahhit Cafer Çelik çekiçle öldürüldü!

Beyoğlu'nda satışa çıkardığı dairede kafasına çekikçe vurularak öldürülen müteahhit Cafer Çelik'in cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı...

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

H grubu müteahhit nedir Haberi

H grubu müteahhit nedir

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerle H grubu müteahhitlerin de riskli binaları yıkarak yenisini inşa edebilmelerinin önü açıldı. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, 9 gruba ayrılan müteahhit sınıflandırması içinde sayıları 18 bine yaklaşan H grubu müteahhitler, “İş deneyimi ve iş gücü koşulu aranmayan” şeklinde tanımlanıyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, 6 milyon çürük yapının acilen dönüştürülmesi için bu kararın önemli olduğunu dile getirdi.

2 Mart 2019 tarihinde yayımlanan yönetmelikle yapı müteahhitleri, A, B, C, D, E, F, G, H ve geçici olmak üzere 9 grupta sınıflandırılmıştı. En üst sıradaki A grubu “iş deneyim tutarı yapım işleri eşik değerinin iki katını geçen ve ortalama yıllık usta iş gücü en az 50, teknik personel...