19 / 04 / 2024

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı yapım yenileme

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı yapım yenileme

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Teknik Ekip İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Teknik Ekip İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Hacı Bekir Akyol tarafından kuruldu!

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Etka Yönetim Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etka Yönetim Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Yıldırım, Aytaç Yıldırım, Muharrem İlhan, Hacı Bekir Taş ve Mehmet Söylemez ortaklığında kuruldu. 

Boyap İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boyap İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hacı Bekir Özcan tarafından 10 bin TL sermaye ile 12 Ağustos'ta Üsküdar, Ferah Mahallesi'nde kuruldu.

Diler Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Diler Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ercan Diler tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Şubat'ta Ataşehir, Esatpaşa Mahallesi, Hacıbekir Caddesi 'nde kuruldu.

Antakya İhsaniye Camisi restorasyona girdi!

Antakya İhsaniye Camisi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. El-Hacı Ebubekir Ağa Vakfı'na ait alan ve 1806 yılında El Hacı Bekir Ağa Civelek tarafından yapılan cami, tarihte yaşanan bir depremde büyük zarar görmüştü.

Alkazar Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alkazar Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Olgun Çelik, Muhammet Muhitt Ciğer, Ahmet Faruk Yılmaz, Hacı Bekir Karlığa tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Doğan Ekici: Hacılar'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici. Yukarı mahallede tehlike arz eden metruk yerlerin yıkımına başlandığını, yerlerine ise önümüzdeki dönemlerde depreme dayanıklı konutlar inşa etmek istediklerini belirtti...

Hacılar'da tehlike arz eden binalar yıkılmaya başladı!

Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici yukarı mahallede tehlike arz eden metruk yerlerin yıkımına başlandığını, yerlerine ise önümüzdeki dönemlerde depreme dayanıklı konutlar inşa etmek istediklerini belirtti.

Bekir Cumurcu Nurol GYO yönetiminde!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Finans Yöneticiliği yapan Bekir Cumurcu Nurol Gayrimenkul Genel Müdür Vekili oldu.

Suat Hacısalihoğlu: Türkiye perakende sektörü 310 milyar dolarlık potansiyele sahip!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "e-ticaret alanında yan sektörleri de geliştirmekle beraber yeni girişimciler ve yeni iş kollarının şehrimizde açılmasını arzu ediyoruz" dedi.

TOKİ Yalova Merkez Hacımehmetli başvuruları! Son gün 30 Haziran!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yalova Merkez Hacımehmetli Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan 1 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile 23 -30 Haziran 2014 tarihleri arasında Açık Satışa sunuluyor...

Suat Hacısalihoğlu: Rus iş adamları Türkiye inşaatlarında işbirliği yapmak istiyorlar!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rus iş adamlarının inşaat, tekstil, otel gereçleri ve gıda konusunda Türk iş adamlarıyla işbirliği yapmak istediklerini bildirdi.

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı yapım yenileme Haberi

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı yapım yenileme

Kültür Bakanlığı tarafından 1979 yılında yansıttığı mimari ve taş süslemeleri nedeniyle tescillenen 107 yıllık Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, içerisindeki hamam ve büyük sobası ile kategorisinde tek olma özelliği taşıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan eserlerin yanı sıra bölgenin simgeleri olan Çifte Minareli ve Yakutiye medreseleriyle benzer özellikler taşıyan konak, taş işlemeciliğinin sivil mimarideki eşsiz örnekleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Dönemin ustaları tarafından dış cephesi yoğun ve ince taş işlemeleriyle süslenen, içerisinde ise sadeliğin ve mütevazi anlayışın ön planda tutulduğu konağın mirasçıları, tarihi yapının kentin ekonomisi ve turizmine katkı sağlanması için değerlendirilmesini istiyor.

Konağın mirasçılarından Asım Ferhat Mergan, Hacı Bekir Zade Ağa tarafından 1912 yılında yaptırılan konağın içerisinde bulunan hamam ile kategorisinde tek olduğunu belirtti.

Konağın Osmanlı mimarisi ile...