28 / 03 / 2024

haciz talep süresi

haciz talep süresi

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem "haciz" olarak nitelendiriliyor. Peki, alacaklı haczi ne zaman talep edebilir? Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

TOKİ Balıkesir İvrindi başvuru süresi uzadı!

TOKİ ve İvrindi Belediye Başkanlığı işbirliği çerçevesinde talep örgütlenmesi yöntemiyle hayata geçirilen TOKİ Balıkesir İvrindi başvuru süresi uzadı...

İnşaat ruhsatı süresi ne kadar?

İnşaat ruhsatı, talep sahibi tarafından gerekli belgeler ile birlikte belediyeye başvurulması halinde veriliyor. Ancak bu ruhsatın belli bir süresi oluyor. Peki, inşaat ruhsatı süresi ne kadar?

Kira sözleşmesinde kefilin süresi!

Kira sözleşmesi kurulurken, mal sahibi yaşanması muhtemel zararlar için kefil talep edebiliyor. Peki, kira sürecinde kefilin sorumluluğu ne zaman biter?Kira sözleşmesinde kefilin süresi nedir?

TOKİ Manisa Salihli Durasıllı 2. Etap başvuru süresi!

TOKİ Manisa Salihli Durasıllı 2. Etap başvuru süresi uzatıldı. 2+1 olarak dizayn edilen dairelerin satışa sunulduğu proje talep örgütlemesi yöntemiyle geliştiriliyor.

Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, hacze itiraz süresi ne kadardır?

Haciz satış isteme süresi!

Alacaklı, borçludan alacağını haciz yolu ile talep edebiliyor. Haciz ile borçlunun mallarının satılması isteniyor. Peki, satış talebi ne zaman yapılır? İşte haciz satış isteme süresi..

Hacze itiraz süresi!

Borcundan dolayı hakkında haciz işlemi başlatılan borçlu, hacze itiraz edebiliyor. Hacze itiraz etmek istiyen borçlu ne zaman itiraz edebilir? hacze itiraz süresi ne zaman başlar?

İhtiyati tedbir kararına itiraz süresi!

İhtiyati tedbirin uygulanması verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorunda oluyor, aksi durumda tedbir kararı kendiliğinden kalkıyor. Peki, itiyati tedbir kararına itiraz süresi ne kadardır?

Haczedilen malın satış süresi!

Haczedilen mallar için satış işlemi talep edilene kadar bu depoda yed-i eminlerin gözetimi altında kalıyor. Peki, Haczedilen malın satış süresi ne kadardır? Bu mallar ne kadarlık süre içinde yed-i eminde kalabilir?

Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem "haciz" olarak nitelendiriliyor. Peki, alacaklı haczi ne zaman talep edebilir? Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi!

Konut kiralamalarından elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira gelir vergisi olarak talep ediliyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle kira gelirleri için beyanda bulunmaları gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi beyanname verme süresi!

Eve haciz gelme süresi!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. Peki, eve haciz gelme süresi nedir?

Damga vergisi beyannamesi 2015 verme süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşmeler için devlet tarafından damga vergisi talep ediliyor. Peki, damga vergisi beyannamesi 2015 verme süresi nedir?

haciz talep süresi Haberi

haciz talep süresi

Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem "haciz" olarak nitelendiriliyor. Haciz istemek hakkı, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren bir sene geçmekle düşer. 


İtiraz veya dava halinde bunların vukuundan hükmün katileşmesine kadar veya alacaklıyla borçlunun icra dairesinde taksit sözleşmeleri yapmaları halinde taksit sözleşmesinin ihlaline kadar geçen zaman hesaba katılmaz. Peki, haciz isteme süresi ne zaman başlar?


Alacaklılar; ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı redolunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin haciz konmasını isteyebiliyor.


Alacaklı isterse, haciz talebinin vukuuna dair bir vesika verilir. Bu vesika hiç bir harç ve resme tabi değildir.


Haciz talebi kanuni müddet içinde yapılmaz veya geri alındıktan sonra bu müddet içinde yenilenmezse dosya muameleden kaldırılır.


Yeniden haciz istemek, alacaklı tarafından vukubulan yenileme talebinin...