25 / 04 / 2024

Hakkari neden taşınmamalı

Hakkari neden taşınmamalı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Son dakika deprem! Hakkari'de 4.3 şiddetinde deprem oldu!

Merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem paniğe neden oldu.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Sayıştay'dan İBB'ye 161 milyonluk 'ücretsiz toplu taşıma' cezası!

Sayıştay, İBB ile meclis üyelerinin özel günlerde ücretsiz yolcu taşı kararına “kamu zararına neden olduğunu” gerekçesiyle 161 milyon TL ceza kesilmesine karar verdi.

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

Elektrik zammı fabrikaların üretim maliyetini yükseltti. Başta temel gıda ürünleri olan şeker, un, ekmek, makarna, yağ olmak üzere beyaz eşyadan ayakkabıya, tekstilden temizlik malzemelerine kadar iğneden ipliğe hemen her ürüne zam yağacak. İşte zam gelmesi beklenen ürünler...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Depremler Hatay'daki 18 bin 711 araçta hasara yol açtı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin Hatay'daki 18 bin 711 araçta hasara neden olduğu bildirildi.

2023'te Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) iki kez ödenecek mi? Araç sahiplerini nasıl etkileyecek?

Araç sahiplerini üzecek bir haber geldi. 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) iki kez ödenecek. Karara göre ek ödeme alınacağı belirtildi. Bütçede değişikliğe neden olacak bu verginin detayları belli oldu. İşte 2023’te ödenecek MTV vergisi ücretleriyle ilgili tüm detaylar haberin devamında…

Yapay zekâ çipleri nedir? Neden yatırımcıların gözdesi oldu?

Son dönemlerde teknolojinin en revaçtaki konusu, video oyunu grafiklerine güç veren çiplerde göze çarpmayan bir silikon parçasıyla yakından ilgili. Peki, yapay zekâ çipleri olarak bilinen bu parça neden bu kadar revaçta? İşte detaylar...

Taşıt almak isteyenlere Akbank'tan destek geldi! Öyle bir kampanya hazırladı ki, arabasız kimse kalmasın!

Araç fiyatlarındaki yükseliş birçok tüketicinin arabalarını alırken zorlanmalarına neden oldu.  Akbank müşterilerine bu konuda yardımcı olacak ve 250 bin TL’ye kadar taşıt kredisi sağlayacak.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Tüm detaylar belli oldu! İstanbul’un o ilçesi işte tam buraya taşınıyor!

yıkımlara neden olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da ilk güvenli bölgeye taşınmalar başlıyor…

Hakkari neden taşınmamalı Haberi

Hakkari neden taşınmamalı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İnsan Hakları Derneği, Mazlumder, KAMER gibi çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.


Hakkari'deki sivil toplum örgütleri adına Tahir Taş tarafından kaleme alınan bildiride il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasına karşı şu ifadeler yer aldı:

1- Hakkari ilimiz, binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan kadim bir kenttir. Hakkari coğrafyası güneyde Musul, kuzeyde Van Gölü’ne kadar olan bölgeyi kapsamaktaydı. Bu coğrafyanın bir kısmı Türkiye de Van’a ve Şırnak illeri, İran da Garbı, Azerbaycan’da ve Irak’ta Duhok illeri sınırları içinde kalmış.

2- Çok değerli evliya ve bilim adamlarının yetiştiği topraklardır.

3- Hakkari halkı dayanışma karakterine sahiptir. Yaşam tarzında toplumsal...