28 / 03 / 2024

Hakkari Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor

Hakkari Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanı, terör örgütünün tüm engelleme çabalarına rağmen tamamlandı. Havalimanı, devlet protokolünün katılacağı törenle 26 Mayıs'ta açılacak.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

İstanbul'da ulaşımı rahatlatmak için bir metronun daha açılışı yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün açılıyor. Peki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro  durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yarın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada yarın Arnavutköy-İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattını hizmete açacaklarını müjdeledi. İşte Bakan Uraloğlu'nun konu ile ilgili o açıklamaları....

Son dakika deprem! Hakkari'de 4.3 şiddetinde deprem oldu!

Merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem paniğe neden oldu.

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak. İlgili taşınmazların fiyatları açıklandı.

Hakkari Yüksekova’ya TOKİ geldi! 160 ucuz konut yapacak!

TOKİ'nin Hakkari Yüksekova projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Hakkari Yüksekova projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Hakkari Yüksekova 2022 sosyal konut projesi...

Yüksekova Belediyesi konut ve ticaret alanı imarlı 3 arsa satıyor!

Hakkari İli Yüksekova Belediye Başkanlığı, Hakkari Yüksekova'da yer alan 3 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Hakkari Yüksekova'da terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova Esenyurt mahallesinde hayata geçirilen 1.355 konutun inşaatı tamamlanıyor.

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

Yüksekova'da kaçak yapılaşmaya müsaade yok!

Hakkari'de görevlendirme yapılan Yüksekova Belediyesi, senelerdir özlemi duyulan su, yol, altyapı gibi hizmetleri bir bir hayata geçirerek ilçe halkının da refah düzeyini yükseltiyor.

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hazırlanan  Hakkari'nin Yüksekova'nın imar planı iki etap halinde askıya çıkarıldı. 

Hakkâri Yüksekova'da 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Hakkari'de devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kente yapılan yatırımlar arasında 5 yıldızlı otel inşası da bulunuyor.

Hakkari'de terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa ettiriilen 3 bin 63 konuttan 986'sı daha hak sahiplerine teslim ediliyor.

Yüksekova'daki İran Pasajı yıkıldı!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dere yatağı üzerinde kurulan ve 24 yıl boyunca hizmet sunan İran Pasajı, değişim ve dönüşüm programı nedeniyle yıkılıyor.

Hakkari Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor Haberi

Hakkari Yüksekova Havalimanı ne zaman açılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanı, terör örgütünün tüm engelleme çabalarına rağmen tamamlandı.


Alınan bilgiye göre, uzun çalışmaların ardından Yüksekova'daki havalimanından ilk uçuşlar 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.


Üst düzey devlet protokolünün katılacağı törenle açılacak havalimanı, yapım aşamasında terör örgütünün birçok eylemine maruz kaldı. 


Bölge kırsalında faaliyet gösteren örgüt üyeleri, bildirilerle inşaatta çalışanları ve inşaat için malzeme satanları tehdit etti.


Havalimanının askeri amaçlarla inşa edildiğini ileri süren teröristler, inşaatta çalışanları "olacaklardan sorumlu değiliz" ifadeleriyle korkutmaya çalıştı. Terör örgütü üyeleri sadece tehdit etmekle kalmayıp havalimanı inşaatına terörist saldırılarda da bulundu.


Bu kapsamda terör örgütü üyelerinin havalimanı şantiye alanına bıraktıkları el yapımı bomba güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Havalimanı inşaatına malzeme taşıyan araçlara da saldıran teröristler farklı zamanlarda toplam 2 iş makinesi ile 11 kamyonu kundakladı, araçların şoförlerinden bazılarını...